To je to što me zanima!

Dvoje djece se otrovalo plinom u Požegi. Prevezli ih u bolnicu

Djeca su prevezena u Opću županijsku bolnicu Požega na pružanje daljnje liječničke pomoći gdje su im konstatirane lake tjelesne ozljede te su zadržana radi daljnjeg liječenja
Vidi originalni članak

Dvoje djece završilo je u bolnici nakon trovanja plinom, izvijestili su iz Policijske uprave požeško-slavonske na svojim stranicama.

- U subotu 2. prosinca 2023. oko 22 sata u Požegi, u kupaonici obiteljske kuće došlo je do trovanja ugljičnim monoksidom dvoje djece starosti (11 i 12 godina) koja su prevezena u Opću županijsku bolnicu Požega na pružanje daljnje liječničke pomoći gdje su im konstatirane lake tjelesne ozljede te su zadržana radi daljnjeg liječenja - pišu iz policije i dodaju:

OBITELJ I PRIJATELJI NEUTJEŠNI Strašna tragedija u Nišu: Bračni par poznatih TikTokera umro od trovanja plinom u svojem domu

- Slijedi očevid te utvrđivanje svih činjenica i okolnosti događaja.     

Policija često upozorava građane na opasnost trovanja ugljičnim monoksidom, plinom koji je poznat i kao "tihi ubojica" jer je potpuno bez mirisa, boje i okusa pa mu osoba može biti dugo izložena, a da to uopće ne primijeti.

Savjeti građanima su da plinska trošila i trošila na tekuća goriva redovito servisiraju kod ovlaštenih servisera, a potrebno je i poštovati rokove čišćenja dimnjaka i dimovodnih kanala, što treba obaviti dimnjačar kao ovlaštena i odgovorna stručna osoba. 

Potrebno je i redovito čistiti ventilacijske dovode i odvode zraka na vratima kupaonica ili kotlovnice te redovito prozračivati prostorije, poput kuhinja, kupaonica, kotlovnica, garaža i drugih mjesta gdje se koriste plinska trošila ili peći za grijanje.

Policija također savjetuje građanima da ne zaključavaju kupaonicu prilikom tuširanja ako koriste plinski bojler, kako bi im se u slučaju trovanja moglo brzo priskočiti u pomoć.

Građanima se savjetuje i da nabave detektor ugljičnog monoksida i da ga stručna osoba postavi na primjereno mjesto.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Prekobicnjak 03.12.2023.

    Plinske bojlere treba iz kupaone izbaciti van.

  • Slavko.Jad. 03.12.2023.

    Jadna djeca, u zatvor sa tatom, mamom, čovjekom koji je taj bojler postavio i taj tip koji sve to preuzeo. Tako nešto ne postoji u "slučajnoj državi, nitko nije kriv, kriv je bog koji to sve dozvoljava

  • gadno jebem 03.12.2023.

    meni neki dan servisirao bojler neki totalni idiot. nagurao cijev u dimnjak na silu a vidlo se da nije išla jer pod krivim kutem malo bila, lupo po bojleru šakom da se sve treslo, napravio mi cirkus u kupatilu. nije ni čudo da se ljudi truju

Komentiraj...
Vidi sve komentare