To je to što me zanima!

Dvoje Osječana u bolnici zbog trovanja ugljičnim monoksidom

Riječ je djevojci (22) i muškarcu (34). Otrovali su se u stanu u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku zbog neispravno izvedenog dimnjaka na plinskom bojleru
Vidi originalni članak

Zbog trovanja ugljičnim monoksidom, dvije su osobe u ponedjeljak prevezene u Klinički bolnički centar Osijek, gdje su zadržani na liječenju, ali su izvan životne opasnosti, izvijestila je u utorak osječko-baranjska policija.

Riječ je dvadesetdvogodišnjakinji i tridesetčetverogodišnjaku, koji su se otrovali u svome stanu u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku uslijed neispravno izvedenog dimnjaka na plinskom kombi bojleru zbog čega je došlo do povrata ugljičnog monoksida u prostorije stana. 

Policija ponovo upozorava građane da kod plinskih trošila i trošila na tekuća goriva treba provoditi stalne mjere opreza te ih se treba redovno servisirati i to kod ovlaštenih stručnih servisera. 

Prema policijskim podacima, ove zime su, uz ovaj najnoviji slučaj trovanja ugljičnim monoksidom, zabilježena još dva slučaja trovanja, također bez tragičnih posljedica. 

Tijekom prošle zime, policija je evidentirala trovanje sedmero ljudi u šest slučajeva, a dvije su osobe izgubile život.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Gordana Firšt 12.01.2016.

    Treba uvesti godišnju kontrolu svih priključaka na plin, kao i u Njemačkoj!

  • domacica raquel 12.01.2016.

    dobro je da su zivi ostali

  • minaret PANJić 12.01.2016.

    zato ja grijem vodu na stednjaku

Komentiraj...
Vidi sve komentare