To je to što me zanima!

Dvoje policajaca krivotvorilo je službenu zabilješku o silovanju

Okrivljene se tereti da su takvu službenu zabilješku potpisali i uložili u spis predmeta, te ju je 46-godišnjak koristio u daljnjem tijeku kriminalističkog istraživanja
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je pred Općinskim sudom u Vinkovcima optužnicu protiv 46-godišnjaka i 59-godišnjakinje za krivotvorenje službene isprave.

Muškarac je lani 22. siječnja u Vinkovcima tijekom postupanja kao službena osoba na temelju naloga državnog odvjetništva, u dogovoru s 59-godišnjom službenicom, napravio na računalu dokument 'službena zabilješka'. U njemu je naveo da je pozvana građanka kazala kako ju je 1991. godine pod prijetnjom oružja silovao jedan muškarac.

Oboje policijskih djelatnika su znali da s tom građankom nikada nije obavljen obavijesni razgovor vezano uz prijavu silovanja i da od nje nije uzeta izjava u policiji, te da ona nije izjavila da ju je netko silovao.  

Okrivljene se tereti da su takvu službenu zabilješku potpisali i uložili u spis predmeta, te ju je 46-godišnjak koristio u daljnjem tijeku kriminalističkog istraživanja, iako su oboje okrivljenika znali da sadržaj te zabilješke ne odgovara istini.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • LebronJordan23 07.03.2019.

    Šok

  • čoviksjuga 07.03.2019.

    Na ovo Sindikat policije naravno neće reagirati jer ovo ne narušava ugled profesije kao legitimiranje novinarke !

  • gasdodaske2 07.03.2019.

    Bravo za dvostruki "Ponos Hrvatske". Sada gospodin treba brzo sazvati presicu, predočiti "prave dokaze" (tako je i Maminjo znao mahati materijalima, sve dok mu autor Varga nije pao) i sve po običaju demantirati, a onda dogovoriti gostovanje u Bujici i hrvatskom puku objasniti svoje poštenje i predanost policijskom poslu! Divim se pojedincima koji takvom "ponosu" još uvijek išta vjeruju....

Komentiraj...
Vidi sve komentare