To je to što me zanima!

Dvojica Nizozemaca na sudu zbog kontaminiranih jaja

Državno odvjetništvo sumnjiči dvojicu čelnika tvrtke za dezinfekciju da su se koristili fipronilom na peradarskim farmama u Nizozemskoj. Sud ocjenjuje da su "ugrozili javno zdravlje"
Vidi originalni članak

Dvojica Nizozemaca izvedena su u utorak pred sud u vezi s aferom jaja kontaminiranih insekticidom fipronilom koji je zadnjih tjedana zahvatio čitavu Europu.

Dvojica muškaraca koje nizozemski mediji identificiraju kao Martina van de B. (31) i Mathijsa IJ (24), nakratko su se pojavili na sudu u gradu Zwolleu, u središtu zemlje. Saslušanje je bilo zatvoreno za javnost.

"Sudac je odlučio da sada ima dovoljno dokaza da ih zadrži u pritvoru", priopćio je sud pokrajine Overijssel.

"Državno odvjetništvo sumnjiči dvojicu čelnika tvrtke za dezinfekciju da su se koristili fipronilom na peradarskim farmama u Nizozemskoj", dodao je.

Sud ocjenjuje da su "ugrozili javno zdravlje" i sumnjiči ih da su znali da je taj insekticid zabranjen.

Dvojica osumnjičenika su uhićena u četvrtak a vlasti su izvršile pretres osam ureda - među njima i urede Chickfrienda, tvrtke u njihovu suvlasništvu - u Nizozemskoj i u Belgiji.

Kontaminirana jaja su se prodavala u 17 europskih zemalja, a slučaj se proširio i do Hong Konga.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • POTPEC 16.08.2017.

    Kako kaže naša predsednica u Australiji "------ ----- -- -- --- ----- -- - -- - -- --------------- ------------------------- ---------------------- ------------------- -" itd. prijevod nije bitan jer i tako sve njene riječi triba uzeti sa dozom ko zna čega, jer sve šta sam uzeja ne pomaže.

  • cupi cupi 15.08.2017.

    eto već na sudu da se to kod nas desilo naša vlada bi napravila odmah novi zakon kao za Todorića

  • ola_55 15.08.2017.

    evo kako funkcionise zakon na zapadu .,jos nije utihnula prica o jajima ,vec su osudeni ,i na robiji . Kod nas se raspravlja jos uvijek jel sanader ukrao ili nije , hoce li ga suditi ili je slucaj u zastari .Zato kod nas nema pomaka i nece ga nikad biti

Komentiraj...
Vidi sve komentare