To je to što me zanima!

Dvojica osuđena na doživotni zatvor zbog genocida u Ruandi

Nakon dva mjeseca procesa Octavio Ngenzi (58) i Tito Barahira (65) su proglašeni krivima za zločine protiv čovječnosti, genocid, masovna i sustavna pogubljenja
Vidi originalni članak

Francuski sud osudio je u srijedu dvojicu bivših ruandskih gradonačelnika na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u genocidu Tutsisa u selu Kabarondo, na istoku Ruande u travnju 1994.

Nakon dva mjeseca procesa Octavio Ngenzi (58) i Tito Barahira (65) su proglašeni krivima za zločine protiv čovječnosti, genocid, masovna i sustavna pogubljenja i primjenu plana uništenja plemena Tutsi.

To je druga i najteža presuda u Francuskoj u vezi masakara 1994. u Ruandi, nakon presude 2014. bivšem satniku Pascalu Simbikangwi na 25 godina zatvora, zbog genocida i sudjelovanja u zločinima protiv čovječnosti.

Ta kazne odgovaraju traženju državnog odvjetnika Philippea Courroyea koji je ocijenio da su dvojica optuženih bili pokretači genocida i nadzornici krvnika.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • KOKKYCH 07.07.2016.

    Evo savjetnika našm hdz...sdp vođama...

  • Dalibor0704 07.07.2016.

    Zašto nitko ne pita za povijest, kada je 10% Tutsija vladalo cijelom zemljom i ubilo milijun Hutua. O tome se šuti. Kao da vidim HR 1991, mi smo genocidni, a Pupovčeva rodbina to nije.

  • mariocalabrese 06.07.2016.

    Ovi bi kod nas postali generali i politicari i sjedili bi sto posto u Saboru prodavajuci nam muda labudova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare