To je to što me zanima!

Dvojicu Patrijinih menadžera osudili zbog mita u Hrvatskoj

Izvršni potpredsjednik Patrije Vehicles Heikki Hulkkonen i predstavnik za Hrvatsku Reijo Niittynen osuđeni su na godinu i 8 mjeseci zatvora uvjetno te 297.000 eura
Vidi originalni članak

Sud u Finskoj u ponedjeljak je nepravomoćno osudio dvojicu menadžera kompanije Patria zbog podmićivanja u prodaji oklopnih vozila Republici Hrvatskoj 2007. godine. 

Izvršni potpredsjednik Patrije Vehicles Heikki Hulkkonen i predstavnik Patrije za Hrvatsku Reijo Niittynen osuđeni su na godinu i osam mjeseci zatvora uvjetno te novčanu kaznu od 297.000 eura dok je optužbi oslobođen direktor prodaje Tuomas Korpi. 

Suci su odluku donijeli jednoglasno, prenijela je slovenska agencija STA. Riječ je o poslu između Patrije i tvrtke Đuro Đaković od 112 milijuna eura. 

Od Patrije su vozila nabavljali i u Sloveniji. Za primanje mita od finske kompanije 2014. godine na kazne zatvora osuđena su trojica slovenskih dužnosnika, među kojima i bivši slovenski premijer Janez Janša. Patrijini menadžeri u slučaju poslovanja sa Slovenijom su oslobođeni optužbi za korupciju zbog nedostatka dokaza. 


Idi na 24sata

Komentari 55

  • anfra 17.02.2015.

    Dragi novinaru slobodno ti navedi i Stipu Mesića. Ne boj se nista

  • centarfor 17.02.2015.

    Malo glupa presuda. Oni su dali novac ali se ne zna kome su dali. Što ima Mesić s tim novcima. Nema čak niti s novcima iz Australije, kada se je jedan bunt dolara izgubio a on ne zna gdje.

  • sumnjičav 17.02.2015.

    Nisu li Mesićevi stanovi i vikendica kupljeni lovom od mita? To što on nije direktno kntaktirao direktore Patrije ne znači ništa jer mito ionako ide preko posrednika. Hoće li se, konačno, netko u ovoj državi zapitati odakle Mesiću sva ta imovima?o

Komentiraj...
Vidi sve komentare