To je to što me zanima!

Džeko posjetio Alena (17), za čije je liječenje dao 25.000 eura

Jedna od Alenovih želja, prije nego ode na liječenje u Njemačku, bila je da se upozna s Edinom Džekom pa je nogometaš odlučio ispuniti želju mladom Sarajliji
Vidi originalni članak

Nogometni reprezentativac BiH i napadač Manchester Citya Edin Džeko od ponedjeljka je u Sarajevu, a prvo što je uradio, nakon prospavane noći, je upoznavanje s Alenom Maslom, 17-godišnjim dječakom za čije je liječenje donirao 25.000 eura.

Jedna od Alenovih želja, prije nego ode na liječenje u Njemačku, bila je i upoznavanje s Edinom Džekom pa je nogometaš odlučio ispuniti i tu želju mladom Sarajliji.

- Nije želio putovati u Njemačku dok ne vidi Džeku, a u krugu obitelji je rekao kako je svjestan da postoji mogućnost da se ne vrati s liječenja, te je želio vidjeti Edina i osobno mu se zahvaliti na svemu što je uradio za njega - za službenu internet stranicu Edina Džeke je rekao Almin Maslo, Alenov brat.

- Edine, nisi dao samo novac, dao si Alenu suglasnost za produženje života - dodao je Alenov brat.

Alen je zajedno s prijateljima i porodicom stigao u jedan od sarajevskih kafića, ne znajući šta ga očekuje, a ubrzo se pojavio i Edin sa sestrom Merimom.

- Ostao sam zatečen i šokiran. Nisam znao ni da je u Sarajevu, a pogotovo nisam ni slutio da ćemo se upoznati - rekao je Alen, koji je od Edina dobio dres Cityja na poklon.

Alen je nedavno obećao da će Edinu reći: "Hvala ti, spasitelju moj", što je i učinio nakon nekoliko trenutaka, te je na opasku da je sada na pola puta do oporavka, rekao:

- I više od pola puta sam do oporavka sada prevalio. Sretan sam što sam upoznao Edina i hvala mu za sve - riječi su Alena, kojem je, dijagnosticirana izuzetno teška i rijetka bolest, histiocitoza Langerhansovih stanica, zbog čega hitno mora na liječenje u Njemačku.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Fića 14.06.2012.

    Ma Džeko je car i to je to :D

  • VUkodlak_1 14.06.2012.

    sto bi neki rekli dijamant ne samo u nogometu nego i kao ljudsko bice.nadam se da ce ti bog vartiti da zdrav i bez povreda zavrsis nogometnu karijeru.

  • bluberry 14.06.2012.

    Bravo Džekson (tako ga zovu komentatori na obn-u) a Alenu želim uspješnu operaciju i brz oporavak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare