To je to što me zanima!

Mladića je na sjeveru Italije usmrtio medvjed: 'Treba ubiti sve problematične životinje'

Dvadesetšestogodišnji trkač pronađen je mrtav u blizini šumske staze u sjevernoj talijanskoj pokrajini Trento, gdje ga je napao i ubio medvjed, objavile su vlasti u Italiji kasno u petak
Vidi originalni članak

Uzrok smrti stanovnika Trenta utvrđen je nakon provedene obdukcije, rekle su vlasti. Muškarčevo tijelo pronađeno je u četvrtak blizu šumske staze u dolini Val di Sole, popularnom odredištu izletnika i turista.

Vlasti su odmah posumnjale na napad medvjeda s obzirom na vrstu ozljeda, koje uključuju duboke porezotine na tijelu i licu, ugrize i duboku ranu na trbuhu.

Medvjed sada mora biti pronađen i usmrćen "kako bi se zajamčila javna sigurnost", rekao je predsjednik Autonomne pokrajine Trento Mario Fugatti na sastanku odbora za javni red i sigurnost u petak.

DETALJI UŽASA U DUBROVNIKU Sin iz puške pucao u oca i ubio ga, u kući bila i majka. Nakon toga nazvao policiju i predao se

Sve "problematične" životinje trebaju biti ustrijeljene, dodao je. Otprilike 100 medvjeda živi u planinskom i šumskom području na sjeveru Italije, gdje ih se u posljednje vrijeme sve češće viđa.

Prema podacima pokrajine, njihov broj se povećava. Desetak novih medvjeda je 1999. godine dovedeno u to područje iz Slovenije u sklopu projekta Europske unije "Life Ursus" kako bi se vrstu zaštitilo od izumiranja.

FOTO: TRAGIČNA SMRT DJEVOJČICE Mučan slučaj koji je potresao cijelu Hrvatsku: Prošle su dvije godine od smrti malene Nikoll

Prvotno je zamišljena populacija od 50 životinja, a Fugatti kaže da se sada valja uhvatiti u koštac s "viškom".

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Matador_1 08.04.2023.

    Netrebaju nam medvjedi, sve ih treba istrjebiti, u šumu obavezno ići sa pištoljem..

  • .legica. 08.04.2023.

    Šuma je njihov dom i ne treba ih uznemiravat

  • svi u ku.... 08.04.2023.

    Kriv je čovjek, šuma i okolina šume su medvjedov dom a ne ljudski !

Komentiraj...
Vidi sve komentare