To je to što me zanima!

Dzurinda: Hrvatskoj trebaju reforme i stvarne promjene

Tomislav Karamarko danas se sastao s bivšim slovačkim premijerom Mikulašom Dzurindom i Ivanom Miklošem, bivšim ministrom financija u slovačkoj vladi
Vidi originalni članak

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko sastao se u središnjici stranke s bivšim slovačkim premijerom Mikulašom Dzurindom i Ivanom Miklošem, bivšim ministrom financija u slovačkoj vladi, koji su zajedno s njemačkim IFO institutom sudjelovali u izradi HDZ-ova gospodarskog programa.

- To su pravi reformatori s kojima dugo surađujemo, kao i s IFO institutom. Njihovo praktično reformsko iskustvo nam je prevažno, a cilj je izvlačenje Hrvatske iz teške gospodarske situacije i krize. Ove konzultacije ćemo nastaviti do jeseni kad ulazimo u drugu fazu našeg programa i zatim do izbora i do naše pobjede, rekao je Tomislav Karamarko nakon sastanka.

Dzurinda je pak rekao da su Hrvatskoj potrebne reforme i pozitivne promjene, a smatra da HDZ i Karamarko imaju i sposobnosti, a ne samo volje da te reforme i provedu, javlja Večernji list.

- Hrvatskoj trebaju reforme i stvarne promjene, rekao je i dodao kako se Slovačka znatno promijenila zahvaljujući reformama njegove vlade i da i danas zbog toga ima visoku stopu ekonomskog rasta i stabilnost. Drago mu je da slovačka iskustva može prenijeti HDZ-u.


Idi na 24sata

Komentari 58

  • điđo 1 13.07.2015.

    građani imali izbore: izabrali predsjednika izabrali premijera izabrali kredite! kakav narod, takva vlast

  • điđo 1 13.07.2015.

    građani si birali predsjednika, građani si birali kredite. to je sve OK

  • điđo 1 13.07.2015.

    ulskom HR u EZ sam dobila otkaz kao kolateralna žrtva, na što su se u zavodu za zapošljavanje smijali i nisu izraz znali ponoviti. svatko mora svoje obaveze plaćati, ako nije u mogućnosti neka proda ili šta već. hrvatski narod mora naučiti plaćati svoje obaveze i znati razlučiti šta je moje, a šta je tuđe pa nije ćaća ostavio nekretninu u amanet, da je šteta prodati kad se kupuje stambeni kredit, to je dugoročan potpis, pa bi trebalo dugoročno biti svjestan sebe...mogućeg dobrog...mogućeg lošeg! doslovce prije desetak godina kupci kredita u CHF su mi se smijali jer su prošli "bolje" s manjim kamatama, ali moje nisu bile klizne, s manjim tečajem u odnosu vezane valute...a HR ušla u EU ne Švicarsku zajednicu i tako..još koji red smijeha nije mi jasno tko je moga kupit kredit u CHF, a HR od 91. želi u EZ, tko se od tih mudraca-kupaca savjetovao?? red je došao na one koji se zadnji smiju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare