To je to što me zanima!

E-patronažne sestre: U kućne posjete će s novim tabletima

Kad počnu koristiti tablete, povezat će se i s ostalim dijelovima zdravstvenog sustava pa će liječnici imati potpune informacije o bolesnicima. Moći će i slikati
Vidi originalni članak

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje pokrenuo je projekt informatizacije patronažnih sestara koje će u kućne posjete ići s prijenosnim računalom - tabletom. Prvih 30 podijelili su medicinarima na poplavljenim područjima.

- Sestre još koriste papirnate kartone o pacijentima pa ti podaci nisu dobro strukturirani - kažu u HZZO-u. 

Kad počnu koristiti tablete, povezat će se i s ostalim dijelovima zdravstvenog sustava pa će liječnici imati potpune informacije o bolesnicima. Sestre tako više neće morati više puta prepisivati podatke. Osim vođenja evidencije, patronažna sestra moći će fotografirati promjene na koži pacijenata, madeže i ostalo, a fotografije odmah proslijediti željenom liječniku. Isto tako, moći će učitati mjerenje šećera, krvnog tlaka i rezultate spirometrije.

- Želimo povećati učinkovitost, a ujedno ćemo smanjiti troškove - rekli su u HZZO-u. Projekt je vrijedan oko 485.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • fijuman 08.09.2014.

    jel to znači da će tableti odrađivati i posjete patronažne sestre i onoga što treba odraditi kada dođe u posjet obitelji sa teškim bolesnikom kao što su dosada neke to odrađivale. nažalost imam loše iskustvo sa dolaskom patronažne sestre kada sam imao teško oboljelog člana obitelji i nadam se da neću to više nikada doživjeti jer se naježim kada se sjetim.

  • AntoOpačak 07.09.2014.

    I Jakovina se pohvalio kako je uspješno spisko oko pola milionae kad pribrojiš i ovo pola,to je 1 milijun. I kad tome dodamo Lorencinovu studiju,i auta za elektru,Bože pa mi smo bogati,zašto Lalovac diže kredite.

  • deda62 07.09.2014.

    bolje bi im bilo da smanje cijene ljekova ili da ih doniraju nego što kupuju tablete.Od tih tableta bolesnici neće imati nikakve koristi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare