To je to što me zanima!

E-škole: Modernizaciju želi čak 700 osnovnih i srednjih škola

U ovoj fazi pilot projekta novcem koji je na raspolaganju Ministarstvo može uključiti samo 140 škola. Ostale će, nadaju se u MZOS-u, potpuno digitalizirati do 2022.
Vidi originalni članak

Na CARnetov poziv za uključivanje u projekt e-Škole prijavilo se gotovo 700 osnovnih i srednjih škola, 50 posto svih škola u Hrvatskoj.

- Odabrali smo pravi projekt za sufinanciranje iz strukturnih fondova kao stratešku odrednicu u razvoju školskog sustava, iskazanu i kroz Strategiju znanosti, obrazovanja i tehnologije. Ministarstvo će pratiti uključene škole i projekt u svim njegovim fazama sve do 2022., do kada bi barem 60 posto svih hrvatskih škola trebalo podići svoju razinu digitalne zrelosti - rekao je ministar obrazovanja Vedran Mornar.

Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNet-a, rekao je kako je broj škola koji se prijavio na javni poziv nadmašio sva očekivanja. Ipak, novaca u prvoj fazi neće biti za sve zainteresirane.

- Samo u CARNetu angažirano je više od 40 zaposlenika, a uključeno je i više uprava te službi u Ministarstvu i vezanim agencijama. Iako u ovoj fazi možemo uključiti samo 140 škola, CARNet će nastaviti nuditi svoje usluge svim školama, a usluge koje će se razvijati kroz projekt također će se ponuditi i školama koje se neće moći službeno uključiti u ovaj pilot projekt. Želja nam je podržati sve škole koje žele podići svoju razinu digitalne zrelosti te informatizirati nastavu i poslovne procese da to i učine kroz projekt e-Škole, ali i kroz CARNetove redovite djelatnosti - rekao je Zvonimir Stanić.

U sljedećim danima Stručno povjerenstvo provjerit će sve prijave i objaviti prve službene podatke o broju škola koje su poslale svu potrebnu dokumentaciju, a odluka o odabiru konačnih 140 škola koje će se uključiti u ovu prvu pilot fazu e-Škola očekuje se najkasnije do 20. veljače, javili su iz Ministarstva obrazovanja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • cvita1 24.01.2015.

    vjerujte da je bolje bez e - dnevnika

Komentiraj...
Vidi sve komentare