To je to što me zanima!

Economist kritizira Hrvatsku: 'Mladi su zatrovani mržnjom...'

Gospodarstvo stagnira, a nezaposlenost raste. Hrvatska unatoč tome i dalje odbija vodstvo i EU. Premijer Milanović odlukama zbunjuje i one koji su na njegovoj strani
Vidi originalni članak

Gospodarsku situaciju u Hrvatskoj oštro je kritizirao tjednik The Economist. Hrvatsku opisuje kao zemlju u kojoj gospodarstvo stagnira, nezaposlenost raste, a mladi su zatrovani mržnjom.

Ni procjena predsjednika Ive Josipovića nije optimističnija. Neki se poigravaju fašizmom, a zemlja je rascijepljena netolerancijom prema onima koji drukčije misle, žive, mole se, pišu i govore, kazao je Josipović.

Gospodarstvo bi se moglo prestati urušavati, nakon pet godina, piše The Economist.  Ali, nezaposlenost je preko 20%, a Hrvatska i dalje odbija vodstvo i EU.

'Milanović zbunjuje i one koji su na njegovoj strani'

Premijera Milanovića ovaj tjednik opisuje kao osobu koja ne nadahnjuje, ekonomija mu je dosadna, a svojim odlukama zbunjuje i one koji su na njegovoj strani. Predsjednik oporbe kojoj potpora pada zbog korupcije nepopularniji je i od premijera.

Da nisu samo Hrvati razočarani, potvrđuje njemačka kancelarka Angela Merkel koja je odbila doći na svečanost ulaska Hrvatske u EU. Jedan od razloga je i hrvatsko nepristajanje da izruči Josipa Perkovića.

Economist se dotaknuo i nedavnog referenduma o braku, a predviđa da bi sljedeći na udaru netolerancije mogli biti pobačaj i službeni natpisi na srpskoj ćirilici.

Idi na 24sata

Komentari 389

  • BABAROGA_5 18.01.2014.

    Koja tuga i jad.O kakvoJ mržnji laprda--------bez posla bez budućnosti tapkaju u mraku zajedno s nama i nevide nikakvo svjetlo u ovoj mrakaći.

  • zeljkok3 18.01.2014.

    kak nebi bili s jedne strane jad i bijeda, nezaposlenost a s druge lopovi pokrali državu i neki slobodno šeću a nekima se olfo sudi a na kraju će ih osloboditi Nitko još nije osuđen za pljčku, svi se izvukli na pokajanje još je i dobro stanje u državi kakvo bi trebalo biti

  • AnteG 18.01.2014.

    mladi su ZATROVANI ovom vladom! I ovakvim plaćenim člancima koje ona sponzorira!! Pogledajte si Dansku! Jer je ona prijateljski nastrojena država prema useljenicima??!! Ili Francuzi koji su preko noći otjerali one Rome iz države!!! Je li se netko iz naše vlade usudi kritizirati Putina ili mišljenje Rusije o gej zajednici?!?! Zašto tamo svi šute! LICEMJERI OBIČNI! Nama će Milanović mozak ispirati ovakvim člancima?!?! SRAMOTA!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare