To je to što me zanima!

EK: BiH bi trebala dopustiti uvoz proizvoda iz Hrvatske

BiH od Hrvatske ne bi trebala zahtijevati više standarde u proizvodnji od onih za svoje potrošače te bi se hrvatski proizvodi trebali nastaviti izvoziti u BiH, tvrdi EK
Vidi originalni članak

BiH od Hrvatske ne bi trebala zahtijevati više standarde u proizvodnji proizvoda biljnog i životinjskog podrijetla od onih za svoje potrošače te bi se hrvatski proizvodi trebali nastaviti izvoziti u BiH, priopćila je Europska komisija nakon što je BiH zabranila uvoz proizvoda pojedinih tvrtki iz Hrvatske, među kojima su i Lura, SMS i Sirela.

U priopćenju je istaknuto kako gotovo svi hrvatski poljoprivredni proizvodi životinjskog podrijetla ispunjavaju standarde EU-a o sigurnosti hrane. Pojasnili su i kako je EU s Hrvatskom dogovorila prijelazno razdoblje do kraja 2015. godine do kada hrvatske tvrtke koje ne ispunjavaju standarde, a žele izvoziti u zemlje EU, moraju postići tražene uvjete. 

- Proizvodi ovih tvrtki mogu biti na hrvatskom tržištu jer takve tvrtke u cijelosti osiguravaju sigurnost hrane. Ovi proizvodi mogu se izvoziti u treće zemlje kao što je Bosna i Hercegovina ako se zemlja odredišta slaže - istaknuli su iz EK. 

- BiH bi morala dopustiti uvoz svih prehrambenih proizvoda tvrtki iz Hrvatske koje su u registru objekata koji imaju dopuštenje za proizvodnju hrane životinjskog podrijetla - objavljeno je na internetskim stranicama delegacije EU u BiH

Idi na 24sata

Komentari 20

  • fabijus veliki 01.08.2013.

    ulaskom u eu prestaje razmjena robe a naše tvrtke su najveće prihode i imale izvozom robe u bivše države juge!!!! ali mi pripadamo u EU pa evo nam ga.... samo naprijed

  • MalawaC 01.08.2013.

    Ako Bosancima ne pase nasa kvaliteta onda neka si uvoze iz Srbije, Makedonije itd.. Jbt koliko love je otislo za Bosnu i sad se nama podmecu klipovi pod noge!

  • Baki333 01.08.2013.

    Eu pravo: Svu robu losije kvalitete mozemo izvoziti u trece zemlje. Roba iz trecih zemalja odlicne kvalitete nemoze se uvoziti u Eu jer ne zadovoljava norme postavljene tako da se nemogu ispuniti. Svakome dosta receno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare