To je to što me zanima!

EKO, ali opasne po zdravlje: DM povukao Alnatura loptice

Ispitivanjem proizvoda utvrdili su prisutnost tropanskog alkaloida u tragovima koji u većim količinama može dovesti do poremećaja rada srca i nekih drugih problema
Vidi originalni članak

Drogerie Markt (DM) iz predostrožnosti je povukao iz prodaje proizvode Alnatura EKO loptice od prosa i Alnatura EKO loptice od prosa s kikirikijem. Redovnim ispitivanjem proizvoda utvrdili su prisutnost tropanskog alkaloida u tragovima.

- Tropanalkaloidi se prirodno pojavljuju u nekim porodicama biljaka, a mješavine nekih od tropanalkaloida tvore atropin. Negativni učinci atropina uvjetovani su unesenom količinom i očituju se u poremećaju parasimpatičkog živčanog sustava kao što su ubrzan rad srca, suhoća usta, opuštanje glatke muskulature crijeva, mokraćnog trakta i žučne vrećice - objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

U DM-u tvrde da Federalni institut za procjenu rizika Njemačke (BfR) 2013. godine utvrdio je kako nema slučajeva u kojima je konzumiranje proizvoda s tragovima tropanskog alkaloida utjecalo na zdravlje.

- Molimo kupce da provjere jesu li kupili Alnatura EKO loptice od prosa i Alnatura EKO loptice od prosa s kikirikijem. Ako je netko kupio navedene proizvode molimo da ih ne konzumira te vrati u najbližu prodavaonicu DM-a, gdje će mu biti osiguran povrat novca - pozvali su iz DM-a.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • dxdy 04.04.2015.

    čim vidite naslove "EKO" i "zdrava hrana" da se reklamiraju zaobilazite te proizvode u širokom luku. to je samo zato da bi se proizvodi bolje prodavali a u stvarnosti daleko su od toga.

  • hende007 03.04.2015.

    Što sve dodaju hrani, da ne povjeruješ.

  • Dracubecca 03.04.2015.

    Eco Trovanje :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare