To je to što me zanima!

Bankari: Neće nam biti bolje, dolazi nam drugi val recesije

'Don't kill a messenger': Glavni ekonomisti hrvatskih banaka objavili su pesimističnu prognozu za 2012. Vjeruju da će nezaposlenost rasti, a da će BDP pasti 1,3 posto
Vidi originalni članak

'Don't kill a messenger', tako su glavni ekonomisti hrvatskih banaka predstavili pesimističnu prognozu za 2012. godinu.

Najavili su kako nas čeka drugi val recesije. U analizi su naveli kako prosječno očekivanje promjene realnog BDP-a 2012. za svih 6 banaka iznosi -1,3 posto.

Vjeruju i kako će krajem godine nezaposlenost biti 13,1 posto, a neki vjeruju i 16,4 posto. No isto tako smatraju da ćemo imati uravnotežen odnos između uvoza i izvoza te da će Hrvatska narodna banka zadržati stabilan tečaj kune na razini od oko 7,5 ili 7,6 kuna za jedan euro.

Detaljniju prognozu možete pročitati OVDJE.


Idi na 24sata

Komentari 39

  • gremljin 01.02.2012.

    političari, bankari, burzovni mešetari, svi oni su jedna velika zajednička ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA. kad oni ogule narod onda to nazivaju recesijom. kad narod počne gulit njih onda će to biti teroristička aktivnost. političari i bankari - treba vas nabit na kolac. ( ispričavam se na teškim riječima, ali zaista nemam više ni jedne lijepe za tu stoku )

  • BORISARAMBAI 01.02.2012.

    Ma Vi banke,diljem svijeta ste veliki da nekažem najveći uzrok ovih kriza što se dešavaju zbog Vaše beskrajne pohlepe,otiđite recimo u ZABU i stavite 10000e na štednju,dat će vam cca 2,5 posto,a otiđite uzeti kredit u istu uzet će Vam 10 posto pa zar to sve ne govori,a o naknadama na kojima se bogate da i ne govorim

  • dahhmal 01.02.2012.

    Dobro da nam vi bankari to govorite a ko je najviše kriv za krize u svijetu nego vi bankari

Komentiraj...
Vidi sve komentare