To je to što me zanima!

Ekonomisti: Nemamo više nikakve šanse, zovite pomoć!

Ekonomist Ljubo Jurčić kaže da, dok ne povećamo proizvodnju, možemo se tješiti onom “vjera u boga i hrvatska sloga”. Kosor tvrdi da polako izlazimo iz krize
Vidi originalni članak

Dok političari u saborskim raspravama, svađama i lošim dosjetkama zabavljaju očajan hrvatski narod, iza kulisa viri još jedna “krizna godina”. Ekonomisti nam ne predviđaju svjetliju budućnost, štoviše, već za četiri mjeseca na listama HZZO-a trebala bi se crnjeti brojka od 330.000 nezaposlenih. Europska banka za obnovu i razvoj u srpnju nam je prognozirala da bi se aktivnosti u našem gospodarstvu u 2010. trebale smanjiti za 1,3 posto, no danas je vidljivo da će smanjiti za 1,5 posto. Ministar financija Ivan Šuker početkom listopada tješio nas da je Hrvatska sporije ušla u krizu, pa sporije i izlazi. To i dalje tvrdi i premijerka Jadranka Kosor.

- Turistička sezona bila je dobra, industrijska proizvodnja je porasla za 3,1 posto, uvoz pada. Nas je kasnije napao tsunami, pa kasnije i izlazimo - kaže premijerka. Guverner Željko Rohatinski kaže da je to laž, a s njim se slaže i ekonomist Ljubo Jurčić.

- Još sam 2008. govorio da nam treba pomoć MMF-a, pod uvjetom da podupru našu strategiju. U protivnom, da smo ih angažirali da rade kao i inače, danas bi imali stabilne financije, ali i 20 posto niži standard - kaže Jurčić koji 2011. vidi kao godinu stege i pada standarda.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Svetac_1 30.10.2010.

    Polako izlazimo iz krize samo toga nismo svijesni, jel tako Jadro?

  • hawktheman 30.10.2010.

    imam ja jedno pitanje:koja je veča spodoba na slici? hahaha

  • ico29 30.10.2010.

    Super, znači li to da Šuker nije sposoban za to radno mjesto? što još onda radi kao ministar financija, zašto ga se ne smjeni i stavi čovjek koji je sposoban za financije.. Što je on radio sve ovo vrijeme, osim što je sebi trpao na račune u Australiji.. Izgleda da se taj lik hrani tuđom nevoljom i neimaštinom, zato i izgleda tako :o) dobro se nahranio

Komentiraj...
Vidi sve komentare