To je to što me zanima!

Ekonomski stručnjak o iluzijama Andreja Plenkovića: 'Zapravo, on se hvali da smo siromašni...'

Andrej Plenković na temelju podataka koji su dugoročno strukturno loši nastoji sebi dići rejting, objasnio je ekonomist Neven Vidaković
Vidi originalni članak

Povećali smo plaće i mirovine, Hrvatsku smo doveli među 15 najrazvijenijih zemalja, BDP nam raste najbrže u EU, nastavljamo trend smanjenja inflacije, osigurali smo europski novac za razvoj, teze su premijera Andreja Plenkovića. Iluziju koju prodaje razbija ekonomist Neven Vidaković. Inflacija, kad se ekonomski i ne ekonomski šokovi prođu, jednostavno počne padati. Pitanje je gdje će stati, a posljednja tri do četiri mjeseca opća inflacija u Europi je iznad tri posto, dok je u Americi oko četiri posto. Trenutno to se čini kao prirodna stopa inflacije.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • Jozeflepi 22.02.2024.

    ovaj i dalje laže i to tako da skoro vjeruje u te priče.jednostavno odem u dućan i trivijalna kupovina pobije sve pozitivne premijerove zasluge ekonomiji.

  • Zagy91 19.02.2024.

    Najveća je šteta da sad kad dolazi gomila love iz Bruxellesa prije no sto prestane se slijevati nismo uložili u ono sto će nam kasnije generirati novac i pametna radna mjesta…lova bačena u vjetar…propuštena prilika sve samo da se nekolicina obogati

  • melin51 19.02.2024.

    Fenomenalan Vidakovićev indikator za stanje ekonomije je datum izbora. Kolokvijalno rečeno ako smo na banani prije sezone ako smo samo pored banane poslije sezone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare