To je to što me zanima!

Ekoteroristi zaprijetili: Stavit ćemo pesticid u hranu za bebe

Prosvjednici na Novom Zelandu prijete da će u zalihe mlijeka u prahu ubaciti pesticide pod nazivom 1080 ako vlada do kraja ožujka ne zabrani njihovo korištenje
Vidi originalni članak

Prosvjednici protiv pesticida na Novom Zelandu posegnuli su za drastičnim mjerama kako bi skrenuli pažnju na svoje zahtjeve. Prijete da će u zalihe mlijeka u prahu namijenjenog za prodaju ubaciti pesticide ako vlada do kraja ožujka ne zabrani njihovo korištenje. Svoje namjere objavili su još u studenom prošle godine kada su pakiranja otrovanog mlijeka u prahu poslali u sjedišta organizacija Fronterre i Federated Farmers koje okupljaju novozelandske proizvođače mlijeka i mliječnih proizvoda.

Premijer Novog Zelanda John Key ovu je prijetnju nazvao ekoterorizmom i istaknuo da postoji mogućnost da je sve samo prevara. Ipak, prijetnju su shvatili ozbiljno i istraga je u tijeku, javlja The Guardian.

Na pitanje zašto je vlastima trebalo četiri mjeseca da obavijeste javnost, Key je odgovorio da je prioritet bila detaljna policijska istraga te da su morali blisko surađivati s proizvođačima kako bi osigurali proizvodni lanac prije nego obavijeste javnost.

Od studenog testirali su više od 40.000 uzoraka mlijeka i mlijeka u prahu. 

Prosvjednici žele da vlada zabrani korištenje pesticida pod nazivom 1080 koji se koristi u dijelovima Novog Zelanda od 1960-ih. Kemikalije se po tlu raspršuju iz zraka, a koriste se kako bi se kontrolirala populacija štakora, oposuma i lasica.

Vlasti uvjeravaju građane da se nemaju zbog čega brinuti i da se ne bi trebali prestati koristiti mlijekom u prahu, ali da svakako provjere pakiranje pri kupnji i uvjere se da se po njemu nije 'prtljalo'.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Karagrabikitu 10.03.2015.

    bolesno ,,, sta drugo reci .

  • Ventusxs Ventus 10.03.2015.

    E nakon komarca jedva sam docekala veselje sa mlijekom.

  • tuna90 10.03.2015.

    oni nisu normalni...treba ih odmah u zatvor i svu obitelj rodbinu i poznanike da nebi netko to napravio

Komentiraj...
Vidi sve komentare