To je to što me zanima!

Ekskluzivne fotografije tunela: Ostavili stijene i probili planinu

Tunel od 230 m, koji će ponovno uspostaviti promet na cesti Makarska - Vrgorac, trebao bi biti u funkciji najkasnije do 15. srpnja. Nakon sezone finiširat će radove
Vidi originalni članak

Tunel dužine 230 metara, kojim se zaobilazi odron koji je blokirao cestu između Makarske i Vrgorca od listopada prošle godine, danas je probijen. Otvor veličine 2 x 1,5 m spojio je tako makarsku i vrgoračku stranu s koje je bilo prokopano tek 12 - 13 m. Već sutra i taj preostali dio koji se kopa, trebao bi biti probijen u punom profilu. Prema riječima voditelja radova Josipa Šintića i tvrtke Viadukt tunel bi trebao biti u funkciji najkasnije do 15. srpnja. Promet će se, uz ograničenje brzine, odvijati u oba smjera u dvije trake koje bi trebale biti asfaltirane već narednih dana. Nakon turističke sezone, prema Šintićevim riječima, u rujnu ili listopadu, nastavit će se radovi na tunelu s kojima bi se trebala urediti rasvjeta, a grubi radovi finiširati.

Podsjetimo, stijena je pala na cestu u 10. mjesecu prošle godine. Nitko nije stradao. Nakon pola godine traženja idealnog rješenja odlučeno je da se stijene ne uklanjaju i da se probije tunel.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kinezojapanac 29.06.2011.

    Da nije sezone, ako neki turist nedajboze zaluta, ne bi tako skoro mjestani vidjeli ovu rupu. To je ono svijetlo na kraju tunela sto vidi Jaca.

  • lv12345 28.06.2011.

    oni jesu lopovi , ali ocito ne zivite u blizini toga ... gori prođe puno auta , a ima ljudi koji rade u makrskoj i svaki dan putuju kako je njima najlakse je ovde srat a nemat pojma o nicemu ...

  • marinac_1 28.06.2011.

    Sve sami lopovi iz haca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare