To je to što me zanima!

Ekskluzivni video s mjesta nesreće Radimira Čačića...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Teško ozlijeđeni putnik (60) iz Škode Fabije u koju se u petak zabio Čačić, umro je dan nakon nesreće u bolnici. I drugi putnik je teško ozlijeđen
Vidi originalni članak

U strašnom je stanju, ovo je njegova osobna tragedija i ne može pričati o nesreći. Zamolio je za razumijevanje, prenijela nam je jučer HNS-ova Vesna Pusić riječi Radimira Čačića. On se u petak oko 13 sati, na autocesti za Budimpeštu, stranačkim Chryslerom zabio u Škodu Fabiju u kojoj je bilo troje ljudi. Ozlijeđene putnike prevezli su u bolnicu u Kaposvar, a dan kasnije preminuo je muškarac (60) iz Vecesa kraj Budimpešte. Čačić je svaki dan zvao bolnicu i slomila ga je smrt putnika iz Škode. Iako je u priopćenju koje je poslao rekao da se na autocesti M-7 zabio u auto ispred sebe jer je vidljivost zbog guste magle bila loša, mađarski cestari za Večernji list su ispričali kako magle u petak nije bilo nego je padala jaka kiša. Na video snimci se također vidi da magle nema. Voditelj održavanja autoceste Damasd Miklos rekao je da su mu kolege, koji su taj dan radili, ispričali da je prizor s mjesta nesreće upućivao na to da je Čačić prekoračio brzinu. Policija je u priopćenju javila da je i drugi putnik teško ozlijeđen, a vozačica je prošla bez ozljeda. Dodali su da je Čačić napustio Mađarsku nakon što je položio jamčevinu od 1000 eura i terete ga za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. U mađarskome ministarstvu pravosuđa nisu ništa znali o nesreći pa nam nisu znali niti reći koliku bi kaznu mogao dobiti šef HNS-a u slučaju da se pokrene sudski proces. Hrvatski stručnjaci za međunarodno kazneno pravo ne poznaju dovoljno mađarski zakon. No smatraju da je moguće da Čačić prođe bez kazne. Ako bi do suđenja i došlo, velika je vjerojatnost da bi dobio uvjetnu kaznu i izbjegao zatvor. U postupku protiv njega morali bi dokazati nemar u prometu zbog kojeg je moglo doći do ove tragične nesreće.



VESNA PUSIĆ: NIJE VOZIO PREBRZO, SVATKO SE MOGAO NAĆI U TOJ SITUACIJI

Vesna Pusić svaki dan razgovara sa šefom Radimirom Čačićem. U utorak navečer gostovala je u emisiji “Otvoreno”. Rekla je da nije vozio brzo i da je prekasno vidio automobil ispred sebe.
- Takva nesreća može se dogoditi svakome od nas. Ovo je tragedija, a vijest o poginulom putniku Čačića je slomila - rekla je Pusić. Po Radimira Čačića u Mađarsku je došao njegov vozač. Iako je predsjednik, Čačić se u srijedu nije pojavio ni na konferenciji za novinare Hrvatskog teniskog saveza u Varaždinu.

PONUDIO I ODŠTETU OBITELJI POGINULOG PUTNIKA?
Predsjednik HNS-a Radimir Čačić navodno je ponudio i visoki iznos odštete obitelji poginulog putnika u nesreći koju je skrivio u Mađarskoj.
- Čim sam čuo da je jedan od putnika preminuo odmah sam poslao telegram sućuti, a iskreno se nadam da će ostali ozlijeđeni biti dobro - rekao je za Jutarnji list Radimir Čačić.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • BobiSolo 16.03.2012.

    Čačić?, Ma on je sitan mačić, koliko težih od njega ima, a ni dana radnog nemaju!

  • brangelina 14.01.2010.

    odvod jano rušamego, bele golo vranjo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ivedome 14.01.2010.

    Najprije je izjavio da je mala nesreća,kad je čovjek umro,lagao je da je magla,i odmah se branio da nije pio i da je vozio po sporoj traci. Sad kad snimak demantira te njegove izjave,sad se uključila i pusička - kao stručnjak za promet. Pa nek je vozio i 130,mada nije,jer se vidi koliko je uništena škoda koja je bila u pokretu, al taj sigurno nije bio koncentriran na vožnju,jer da je uočio bi auto ispred sebe. Znaći totalni nemar. Al nažalost kako to inaće biva,sirotinja bi platila,al on neće vidit zatvora,platit će malo eurića koje je i tako pokrao i vozi dalje dok opet netko ne strada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare