To je to što me zanima!

Vozač čistio kamion i aktivirao dinamit? 'Stakla su mi pukla...'

Neslužbeno doznajemo da je u eksploziji smrtno stradao vozač kamiona koji je u kamenolom dovezao eksploziv za miniranje kamena. Metlom je čistio kamion i vjerojatno aktivirao preostali eksploziv
Vidi originalni članak

Stavljao sam drvo u peć u prizemlju kuće kada je odjeknula eksplozija. To je bilo toliko snažna detonacija, sve se streslo i odmah su se sasipala sva stakla na prozorima, rekao je Milan Živković, mještanin Trupnjaka kod Krnjaka koji stanuje kod kamenoloma u kojem je u utorak oko podneva aktivirana snažna eksplozija zasada nepoznatog sredstva u kojoj je poginuo muškarac. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Odmah sam pomislio da se nešto dogodilo u kamenolomu. Kada se minira kamen to se gotovo niti ne čuje, a ovo je eksplodiralo i detonacija je bila jako snažna. Nažalost u eksploziji je stradao jedan čovjek, srećom pa su drugi radnici bili dalje od toga - govori Milan i dodaje da mu je na kući popucalo staklo na svih deset prozora na kući kao još jednom susjedu i susjedi.

Dodao je da poslijepodne ide u Karlovac po nova stakla, a trošak mu je obećao podmiriti vlasnik građevinske tvrtke iz Duga Rese koja sada iz kamenoloma eksploatira kamen. 

Neslužbeno doznajemo da je u eksploziji smrtno stradao vozač kamiona koji je u kamenolom dovezao eksploziv za miniranje kamena. Metlom je čistio kamion, a pretpostavlja se da je upravo tada slučajno aktivirao zaostali komad eksploziva.

Navodno se radi o djelatniku zagrebačke tvrtke Geomin za bušenje, miniranje, drobljenje i sijanje, no tu informaciju, identitet stradalog muškarca kao i sve okolnosti njegova stradavanja istražuje policija koja na mjestu događaja vrši očevid.

Djelatnici te tvrtke koji su se nalazili u kamenolomu nisu ništa htjeli govoriti o samom događaju, no sve ih je jako potresao.

Inače, detonacija je bila toliko snažna da su i mještani pet kilometara udaljenog naselja Budačke Rijeke govorili da im se tijekom detonacije stresla kuća.  


 

Idi na 24sata

Komentari 69

  • 09.01.2019.

    neke firme daju otkaz , ocito je ovima ovako jednostavnije

  • 09.01.2019.

    je je , ja dok sam sobu cistio su petarde same pocele pucat

  • No.1 08.01.2019.

    U ovoj priči ništa ne štima,industrijski eksploziv je nemoguće aktivirati metlom ,i eksploziv nije pijesak pa da se ostatci metu metlom iz kamiona

Komentiraj...
Vidi sve komentare