To je to što me zanima!

Španjolci u panici: U eksploziji tvornice zasad jedan poginuli

Objavljena je opća opasnost, građanima je rečeno da ostanu kod kuće i zatvore prozore, a iznad tvornice se pojavio ogromni dimni oblak u obliku gljive...
Vidi originalni članak

U kemijskoj tvornici u španjolskoj regiji Tarragoni došlo je do eksplozije u kojoj je ozlijeđeno šestero ljudi, a jedna je osoba poginula nakon urušavanja dijela zgrade.

Vlasti u toj provinciji, inače glavnoj regiji kemijske industrije objavile su opću opasnost i savjetovali građanima da ostanu kod kuće i zatvore prozore.

Videa koja kruže društvenim mrežama prikazuju ogroman požar i veliki oblak dima u obliku gljive. Građani su se javljali lokalnim radio postajama i rekli kako su se eksplozije mogle čuti kilometrima daleko, javlja Sky News.

Požar gasi devet vatrogasnih ekipa, ali i deset kanadera. Na teren je izašlo 11 vozila hitne pomoći, helikopter i nekoliko ekipa opremljenih s radiološkom, nuklearnom, biološkom i kemijskom opremom.

Dio prometnica je zatvoren i po naređenju policije zaustavljeni su lokalni vlakovi koji povezuju grad Tarragonu i susjednu Port Aventuru.

Nakon eksplozije vlasti su zatvorile pristup tvornici u radijusu od 500 metara.

U pokrajini Tarragona živi 800.000 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 2 x general 15.01.2020.

    je li naš majstor za hitne intervencije kalinići priskočio u pomoć??

  • 14.01.2020.

    Kod nas nema tvornica ali gore odlagališta otpada , skladišta , domovi ...

  • 14.01.2020.

    Prijavite se za brzi i povoljni kredit s 3% kamate. nudimo internetsku uslugu 24 sata uz uslugu dostave kredita od 4 sata. kontaktirajte nas danas za vaš kredit putem e-maila: kateloansss@hotmail.com

Komentiraj...
Vidi sve komentare