To je to što me zanima!

Ekvador policijskim satom opet želi suzbiti nasilne prosvjede

U toj južnoameričkoj zemlji šire se prosvjedi protiv mjera štednje koje se provode u dogovoru s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF). One obuhvaćaju i ukidanje subvencija za gorivo
Vidi originalni članak

Ekvadorski predsjednik Lenin Moreno uveo je u subotu u glavnom gradu Quitu policijski sat ne bi li smirio nasilne prosvjede zbog mjera štednje.

Policijski sat "stupa na snagu u 15.00 sati (22.00 sata po srednjoeuropskom vremenu). To će pomoći redarstvenim snagama u suzbijanju prekomjernog nasilja", napisao je Moreno u priopćenju koje je objavio na Twitteru.

Prosvjednici su u subotu napali prostorije televizijske mreže Teleamazonas i lista El Mercurio u Quitu, izvijestili su ti mediji.

Teleamazonas je prekinuo emitiranje kako bi izvijestio o tom napadu, objavivši snimke na kojima se vide krhotine stakla, zapaljeno vozilo i velik broj policije na mjestu događaja.

El Comercio je na Twitteru osudio napad "skupine nepoznatih osoba" na svoje sjedište.

U toj južnoameričkoj zemlji šire se prosvjedi protiv mjera štednje koje se provode u dogovoru s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF). One obuhvaćaju i ukidanje subvencija za gorivo koje je država davala u zadnjih 40 godina.

Malo prije Morenove objave Savez urođeničkih naroda u Ekvadoru (CONAIE) prihvatio je vladin prijedlog za razgovore kako bi se razriješila kriza, ali je opetovao svoje stajalište da prije svega traži vraćanje subvencija.

U subotu su se u Quitu nastavili siloviti sukobi prosvjednika koji su gađali policiju kamenjem i raketama kućne izrade i policajaca koji su uzvraćali suzavcem i gumenim metcima, pišu mjesna glasila.

Lenin Moreno je zbog nereda morao preseliti vladu izvan prijestolnice.

Ekvadorski predsjednik je u petak dobio potporu Washingtona koji je preko svog državnog tajnika Mikea Pompea istaknuo "napore" koje ulaže ekvadorska vlada kako bi "institucionalizirala demokratske prakse i provela nužne gospodarske reforme".

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kebuto 13.10.2019.

    naravno...sve po planu i programu..a pazi ciju podrsku imaju..."amerike" hahaha odnosno elite koja stoji iza amerike....a bolesnici (policajci) koje ovdje glupani velicaju ce sad biti poslani na ulice da mlate zenu,djecu i neduzne ljude kojima je samo dosta krade,terora, maltretiranja i slicno...sve vise i vise nameta i poreza se uvodi, kontrola ljudi sve jaca, a kad se narod pobuni dobije batina od policije koja bi ironicno trebala branit narod od ovih bolesnika...ali zna se na cijoj su platnoj listi i zna se na ciju su strani stali...sve u svemu zanimljivo ce biti vidjeti dokle cemo trpiti sve ovo, a slag na kraju je clanak od prije par dana gdje se onaj sibencanin, valjda najgluplji covjek u hrvatskoj trenutno, hvali cipiranjem...ljudska vrsta polako ali sigurno dotice samo dno

Komentiraj...
Vidi sve komentare