To je to što me zanima!

Elektra isključila struju, stanar na dijalizi je završio u bolnici

Susjed je rekao da će struju iskopčati dan ili dva nakon praznika, no bez točnog datuma - objasnio je domar zgrade. Saznali su deset minuta prije, na internetu
Vidi originalni članak

Stanare nebodera u ulici braće Domany 4 jučer je od jutra uznemirio nestanak struje. Inače bezazlena situacija s održavanjem električnih vodova, tj. zamjene starih novima, što Elektra Zagreba provodi tjednima u tom kvartu, pretvorila se u strahovanje da će isključenje struje biti opasno po život susjedima koji o njoj ovise. Nitko, tvrde, nije znao da će od 8 do 15 sati ostati bez električne energije.

- U zgradi su četiri bolesne osobe kojima je potrebna struja, dvoje od njih su na dijalizi. Nije problem u tome što struje u tom razdoblju nije bilo, nego što nam nitko nije javio da se možemo pripremiti. Jedna od tih osoba završila je u bolnici - ljutito nam govori Novak Klajić, domar zgrade. Agregat koji zgrada ima automatski se uključio, no on samo napaja zajednički prostor. Klajić ističe kako su mu Elektrini kooperanti koji su došli iskopčati struju rekli kako im je točno vrijeme isključenja trebao javiti kolega koji u toj zgradi živi.  

- Susjed je rekao da će struju iskopčati dan-dva nakon praznika, no bez točnog datuma. Danas mi je deset minuta prije osam sati javio drugi susjed da nećemo imati električne energije, a to je saznao na internetu. Pa zar nam ne bi trebali javiti barem dva dana ranije da se možemo pripremiti - pita se Klajić. Iz Elektre javljaju kako su podatke kada će se i gdje iskopčati struja pravovremeno objavili putem sredstava javnog informiranja, što im je uvijek praksa, a obavijesti o isključenju na oglasne ploče zgrada stavljaju samo kada se radi o intervencijama duljima od osam sati.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Ja sam taj_1 27.06.2014.

    A šta se čudite? Uz toliko polupismenih uhljeba i rođinih rođa zaposlenih na čudnim natječajima, bilo bi pravo čudo da se nešto obavi kako treba...

  • dokazano 27.06.2014.

    Bahatost stvarno nema granica

  • AntonTrdić 27.06.2014.

    strucnjaci nisu predvidjeli da tamo zive i bolesne osobe, kako to ? hrvatsko , eto kako

Komentiraj...
Vidi sve komentare