To je to što me zanima!

Elisa je stala i život mi je ovisio o sekundama

Zrakoplovu Drage Janjčeca otkazao je motor koji je ugradio malo prije nesreće i koji je radio samo osam sati. Uspio ga je izravnati i spasiti se
Vidi originalni članak

Međimurskom pilotu Dragi Janjčecu nije bilo svejedno kad je stala elisa zrakoplova kojim je upravljao. Ovaj je iskusni pilot 15. lipnja, kao i mnogo puta prije toga, ultralakim zrakoplovom Tajfun iz Preloga krenuo na let nad Međimurjem. - Odjednom sam shvatio da motor ne radi. Elisa je stala. Život mi je ovisio o sekundama jer sam jedva toliko vremena imao za manevar kojim bih si eventualno mogao spasiti život - ispričao je Janjčec. Uspio je nekako izravnati zrakoplov i spustiti se na krumpirište u mjestu Belica. Pritom se nije ni ozlijedio, a ni šteta na zrakoplovu nije bila prevelika. Sam Janjčec kaže kako nije bila riječ o padu zrakoplova, nego o terenskom slijetanju, nakon kojega je odmah pozvao istražitelje Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. Motor Rotov 582 koji je otkazao bio je, naime, gotovo potpuno nov. Imao je samo 8 sati leta i smatra da je riječ o pogreški. - Svakako ću tražiti odštetu od austrijskog proizvođača motora jer sam čuo da su u posljednje vrijeme već tri nova motora otkazala ljudima. Sa starijom generacijom tih motora nikada nije bilo problema - tvrdi prisebni pilot Drago Janjčec.

MOBITELOM JAVIO ŽENI DA JE PREŽIVIO PAD AVIONA
Slovački vojnik Martin Farkaš jedini je preživio pad zrakoplova kojim su se pripadnici slovačke vojske vraćali s misije na Kosovu. U tragediji su život izgubile 42 osobe. Farkaš (27) je odmah nakon pada mobitelom nazvao suprugu. - Rekao je da je avion pao i da obavijestim policiju i spasioce - izjavila je supruga Michaela. Farkas je pretrpio teške ozljede glave i opekline, a do dolaska spasioca satima se borio protiv dubokog snijega i ekstremno niskih temperatura.

VALDANO OZLIJEĐEN U PADU HELIKOPTERA U MEKSIKU
Jorge Valdano, argentinska nogometna legenda, te poslije trener i sportski direktor madridskog Reala, preživio je 25. ožujka ove godine pad helikoptera u središtu Mexico Cityja. Valdano i još sedam putnika bili su u policijskom helikopteru koji je pao i samo pukom srećom nitko nije poginuo. Svi su, međutim, teško ozlijeđeni.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare