To je to što me zanima!

Ellie (4) nema noge ni ruke ali sve može sama raditi

Ellie May Challis dobila je meningitis kada je imala jednu godinu. Zbog sepse su joj sa 16 mjeseci amputirali udove. Danas sve obavlja samostalno
Vidi originalni članak

Ellie May Challis iz Essexa u Velikoj Britaniji, sa samo jednom godinom oboljela je od smrtonosnog meningitisa. Uspjela ga je pobijediti hrabro se boreći za život, no ipak njeno je tijelo uništila sepsa, te su joj liječnici morali amputirati ruke i noge. Malena Ellie, tri godine nakon najveće noćne more svih roditelja, hrabro je u utorak krenula u vrtić, koračajući pomoću proteza uz sestru blizanku Sophie, brata Connora (10) i sestru Tai-la (9).
- Ne može dočekati da se vrati u vrtić. Cijeli dan mi je pričala o tome što su radili. Cijelo jutro sam sjedila uz telefon u slučaju da se nešto dogodi, ali je prošlo savršeno - priča Ellieina majka. U vrtiću koji pohađa malena Ellie ugradili su rampu za invalidska kolica do učionice, ali ju ona ne želi koristiti.
- Želi biti kao sva ostala djeca. Neovisna je. Sama se oblači, penje se stepenicama, pere zube i češlja kosu. Ne prihvaća tuđu pomoć - ponosna je mama Lisa.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • aanaaa 18.09.2008.

    ona je prekrasni mali anđelčić, želim joj sretnu budučnost

  • nesretna 18.09.2008.

    u prosincu 2007 g. moj je otac-47 god. pao s krova na glavu i dobio ostecenje ne mozgu..bio u komi 5 dana i zauvijek nas napustio a nisam mu mogla ni reci zadnje zbogom i volim te...prije nekoliko dana poginula mi je sestricna-11 god. koju je udario auto,bila je u komi 6 dana i nije se probudila.napustila nas je zauvijek... o tome je pisalo i urednistvo 24 sata....dala bih sve na svijetu da su se mogli spasit.....ellie neme ruke ni noge a moze sve radit... pomislim si blago njoj bar je ziva i svasta ce jos u zivotu dozivjet... nikad se ne zna.... nek se moli bogu za srecu u zivotu i da bude uvijek u krugu svojih bliznjih i njoj dragih osoba... jer najgore su one rane i boli u srcu kad se pokusavas smijat a dusa place... bori se ellie jer ovo ti je tek pocetak u zivotu....

  • freeyourself 18.09.2008.

    Bog je svinja prljava svinja i treba ga poslati u tri pičke materine. Kako ljudi mogu vjerovati u Boga? Takvu mrcinu treba odjebati nek se goni i nosi kud kod hoće, kad je mogao stvoriti takavo sranje od svijeta. Takvog niti HDZ ne bi napravil.

Komentiraj...
Vidi sve komentare