To je to što me zanima!

Emmanuel Macron traži da se što prije ukine embargo Kataru

Katar je već tri godine pod embargom Saudijske Arabije, Ujedinjenih Europskih Emirata (UAE) i drugih zemalja Perzijskog zaljeva zbog optužbe da pruža potporu "terorizmu"
Vidi originalni članak

 Francuski predsjednik Emmanuel Macron zatražio je u petak "što je prije moguće" ukidanje "mjera embarga koje pogađaju stanovnike Katara", priopćila je Elizejska palača nakon susreta predsjednika s katarskim emirom, šeikom Tamimom al-Thanijem.

Katar je već tri godine pod embargom Saudijske Arabije, Ujedinjenih Europskih Emirata (UAE) i drugih zemalja Perzijskog zaljeva zbog optužbe da pruža potporu "terorizmu".

"Francuski predsjednik je zatražio da se mjere embarga koje pogađaju stanovništvo Katara, posebice obitelji i studente, ukinu što je prije moguće", stoji u priopćenju Elizejske palače.

Macron i emir su razgovarali o najnoviji krizi između Katara i više zemalja Bliskog istoka. Saudijska Arabija, UAE, Bahrein i Egipat su 5. lipnja prekinuli diplomatske odnose s Katarom i uveli gospodarske sankcije - obustavu zračnih, morskih i kopnenih veza - optuživši Dohu da podržava radikalne islamiste. Dohi također zamjeraju približavanje Iranu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • MaxPlanck_1 16.09.2017.

    LOL..Kako Ameri vrše pritisak na Katar da za manje oružja dobiju više nafte i kako pritisnuti Katar da ne surađuje s Iranom oko prodaje LPG-a...Ameri s Saudijcima koji imaju iste katastrofalne zakone gore i od Saddama, lijepo pritiskaju Katar i vrše sankcije jer zemlja surađuje s teroristima.....19/19 putovnica za 9/11 izdala je Saudijska Arabija, a Katar teroristima pomaže..Opet Ameri igraju za prirodne resurse da održe svoj način života...Donjeli su mir i sjeme demokracije u Irak, Afganistan i nastavljaju dalje SIrija, Libija, Jemen, Somalija, Pakistan..btw sve zemlje bombardirane 2016.g. američkim dronovima...ali to nitko nije čuo!

  • ak47 16.09.2017.

    Uzalud su Katarci platili Macronu da im izlobira skidanje sankcija kada je poprilično očigledno da Macron nema neke političke težine u Francuskoj a kamoli u svijetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare