To je to što me zanima!

Engleska crkva planira uložiti milijune u biznis s marihuanom

Samo nekoliko dana nakon što je ukinula vlastitu zabranu konzumacije medicinske marihuane, Engleska crkva objavila je da planira investirati u njenu proizvodnju.
Vidi originalni članak

Sve donedavno, Engleska crkva je branila vjernicima konzumaciju medicinske marihuane, a s promjenom zakona koji su u Ujedinjenom Kraljevstvu legalizirali medicinsku marihuanu, Engleska crkva ne samo da je vjernicima i službeno dopustila njenu konzumaciju već i aktivno razmatra ulaganja u njenu proizvodnju. 

Engleska crkva inače raspolaže investicijskim portfeljom od čak 12,6 milijardi funti, a prema novom pravilniku, ulaganja će ograničiti na isključivo medicinsku marihuanu. Ulaganja u rekreativnu marihuanu tj. njenu proizvodnju, distribuciju i prodaju i dalje će ostati zabranjeni, piše Financial Times

- Za nas postoji razlika između medicinske i rekreativne marihuane, objasnio je Edward Mason, čelni čovjek ulaganja Engleske crkve. 

- Nemamo problem s marihuanom koja se koristi u medicinske svrhe, zaključio je. 

Medicinska marihuana u Ujedinjenom Kraljevstvu je legalizirana u listopadu 2018. godine, pod pritiskom javnosti koja se pobunila nakon što se epileptičnoj djeci počela oduzimati terapeutska marihuana. No, pacijenti i dalje imaju poteškoća pri nabavi medicinske marihuane, prenosi TheGrowthOp

Inače, osim ulaganja u marihuanu za rekreativnu upotrebu, Crkva odbija ulagati i u pornografiju, kockanje i duhanske proizvode te, kako tvrde, 'usmjeravaju novac u skladu s kršćanskim vrijednostima'. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • TITO LEGENDA HEROJ 25.06.2019.

    bave se oni odavno sa drogom,crkva je najveća kriminalnba organizacija u svijetu

  • VOLBEAT 25.06.2019.

    Pametno...Bozaniću....što čekaš ???

  • ilmare 24.06.2019.

    Sve što im donosi novac je svetinja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare