To je to što me zanima!

Erdogan je poručio: Naš cilj je zaustaviti krvoproliće u Ukrajini

"Pošteni mir moguće je postići diplomacijom", rekao je u obraćanju regionalnim liderima okupljenima u Astani gdje se održava Konferencija o interakciji te mjerama za izgradnju povjerenja u Aziji
Vidi originalni članak

Turska teži pomoći u zaustavljanju "krvoprolića" između Rusije i Ukrajine unatoč velikim zaprekama, rekao je u četvrtak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u obraćanju na regionalnom samitu u Kazahstanu.

"Naš je cilj pomoći zaustaviti krvoproliće čim prije moguće tako da to ubrzamo unatoč zaprekama", rekao je Erdogan prije početka sastanka s ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

"Pošteni mir moguće je postići diplomacijom", rekao je u obraćanju regionalnim liderima okupljenima u Astani gdje se održava Konferencija o interakciji te mjerama za izgradnju povjerenja u Aziji.

PROŠIRENJE Varhelyi: EK je za BiH koristila ukrajinski model kandidature

Erdogan i Putin trebaju se sastati kasnije u četvrtak i razgovarati o ratu između Rusije i Ukrajine. Na stolu je turska ponuda da posreduje u pregovorima između Rusije i Ukrajine te zapadnih sila, prenose lokalni mediji.

Turska koja je članica NATO-a pozicionirala se kao posrednik od veljače kada je Rusija počela agresiju na Ukrajinu.

Ankara je ranije ovaj tjedan upozorila da se Rusija i Ukrajina udaljuju od diplomatskog rješenja što povećava izglede za dugotrajni rat.

Erdogan se u srijedu sastao s kazahstanskim predsjednikom Kasimom-Žomartom Tokajevim u Astani gdje su dvije strane potpisale šest sporazuma koji pokrivaju različita područja od trgovine do sigurnosti.

RAT SE NASTAVLJA Ruske rakete pogodile su više od 40 ukrajinskih gradova

Zatim su Erdogan i Tokajev zaigrali stolni tenis, a snimke su postale hit društvenih mreža koje su vrvjele komentarima o tome da dvojica muškaraca u kasnim 60-ima igraju stolni tenis u košulji i kravati, a puno se komentirao i neuobičajen način na koji Erdogan drži reket.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 13.10.2022.

    Erdogan je "trojanski k " u NATO-u..... kad to bude shvatio putin i EU ...? bojim se da će biti kasno...... garantiram da taj ima "pretenzije" da bude jedna vrsta vrata između istoka i zapada i sve radi da muti vode di god stigne...... da je on imao drugačiji stav i misli ? Nikada se ovo desilo nebi.... trgovina na djelu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare