To je to što me zanima!

Erdogan seksist: Žene su za majčinstvo, a ne za kopanje!

Žene i muškarci ne mogu raditi iste poslove jer je to protuprirodno - izjavio je. Javnost ga je kritizirala zbog izjave da bi svaka obitelj trebala imati troje djece
Vidi originalni članak

Na konferenciji o ženama i pravdi u Istanbulu, prvi čovjek Turske Recep Erdogan šokirao je tvrdnjom da je ravnopravnost u radnoj snazi protivna zakonima prirode.

- Ne možete staviti majku koja doji na jednaku poziciju i s istim očekivanjima kao muškarca koji nema te odgovornosti. Daj joj lopatu i traži od nje da radi? Ne možete to učiniti. To ide protiv njezine krhke građe - izjavio je turski predsjednik Erdogan.

Naglasio je da bi prioritet žena trebalo biti isključivo majčinstvo jer je jedino to ispravan islamski način života.

- Žene i muškarci ne mogu raditi iste poslove jer je to protuprirodno - izjavio je. Javnost ga je kritizirala zbog izjave da bi svaka obitelj trebala imati troje djece.

Idi na 24sata

Komentari 256

  • PRCO 25.11.2014.

    Ma nemojte tako a pitam vas kako je mlada partizanka jednom rukom dojila dijete a drugom bacala bombe?!

  • samo pošteno_1 25.11.2014.

    Romana koma ti je članak. Ako želiš ravnopravnost onda moraš danas na baušteli napraviti 20 kubika betona kao i ja da bi imala istu plaću. zar ne? Jesi li ti u stanju to? Žene moje ja samo hoću reći da ste fizički slabije od nas i da vas treba zaštititi od onih pre teških fizičkih poslova.

  • arwin 25.11.2014.

    Erdogan je u pravu. Ako se žena i muškarac ne nadopunjavaju u onome za što su prirodno spolno predisponirani čemu bi onda njihova zajednica služila? Feministkinje su agresivnom borbom za ravnopravnost započele utrku koju nikako ne mogu dobiti jer su muškarci odlučili da dok one trče maraton oni sjednu i popiju pivo. Dok žene rade za poslodavca, pa po kući, pa djeca, pa aerobik, kozmetičarka i frizerka da dobro izgledaju (moraju jer su svjesne da je konkurencija žestoka) njihovi dečki malo posao, pa kladionica, društvo, TV i pivica. Žene su popušile kapitalističku spiku da mogu sve. I mogu reći da mi kao muškarcu situacija sasvim odgovara. A to što mi žena ima svoja primanja, troši ih kako hoće i može reći što misli mi ne smeta nimalo. Jer za bitne stvari ionako mora pitati mene a za nebitne me nije niti briga a nju veseli da odlučuje. Sve u svemu puno više posla i odgovornosti za nju a manje za mene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare