To je to što me zanima!

Erdogan: 'Vijeće sigurnosti UN-a "nije ispunilo dužnost" u Gazi'

Turski predsjednik Tayyip Erdogan kazao je da zapadne zemlje nisu ništa poduzele, osim 'dolijevanja ulja na vatru' te da se Palestinci kažnjavaju
Vidi originalni članak

Turski predsjednik Tayyip Erdogan se u srijedu žestoko obrušio na Vijeće sigurnosti UN-a jer nije usvojilo rezoluciju kojom se tražio prekid sukoba Palestinaca i Izraela radi dopreme humanitarne pomoći civilima u Gazi.

Erdogan je na društvenoj mreži X napisao da je turska nastojanja za smirivanjem situacije omelo "kolektivno kažnjavanje Palestinaca" kroz izraelske zračne udare i raspoređivanje američkih nosača aviona u regiji.

RUSIJA SUZDRŽANA Amerika uložila veto na UN-ovu rezoluciju o Izraelu i Gazi

"Vijeće sigurnosti UN-a, koje je sve neučinkovitije, još jednom nije ispunilo svoju dužnost", rekao je Erdogan.

"Zapadne zemlje nisu poduzele ništa, osim što dolijevaju ulje na vatru", dodao je, istovremeno kritizirajući "pristrano" izvještavanje medija o sukobu.

'SOLIDARNI S IZRAELOM' Ursula von der Leyen: Europska unija stoji uz Izrael, Palestinci isto pate od terora Hamasa

Erdogan je u utorak navečer rekao da je napad na bolnicu u Gazi primjer "da izraelski napadi krše najosnovnija ljudska prava". Izrael je za napad optužio palestinske militante.

U srijedu je rekao da se to može smatrati genocidom, upotrijebivši taj izraz prvi put od početka sukoba, no ovaj put nije izrjekom rekao da je Izrael počinio taj napad.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • hose pivalica 18.10.2023.

    javlja se sultan,na isti način su njegovi preci radili kroz povijest

  • Komentator94 18.10.2023.

    Tko o čemu, Erdogan o pravima i poštenju. Što više ovaj sukob odmiče, sve više licemjernih gmizavaca izlazi na površinu.

  • ksenijast 18.10.2023.

    ...inace Erdogan je poznati borac za ljudska prava...

Komentiraj...
Vidi sve komentare