To je to što me zanima!

Etna eruptirala: Izbacuje pepeo u zrak, zatvorena zračna luka

Vulkan visok 3,330 metara može buknuti u spektakularnu erupciju nekoliko puta godišnje, izbacujući lavu i pepeo visoko iznad mediteranskog otoka. Posljednja veća erupcija bila je 1992.
Vidi originalni članak

Talijanska planina Etna, europski najveći i najaktivniji vulkan, eruptirao je u ponedjeljak te izbacio velike količine pepela u zrak i uzrokovao zatvaranje zračne luke u Cataniji, na istočnoj obali Sicilije. 

Oko 130 lančanih podrhtavanja zemlje aktivirali su vulkan u ponedjeljak, izvijestio je talijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju, s potresima magnitude 4.0.

Nema informacija o ozlijeđenima. 

Vulkan visok 3,330 metara može buknuti u spektakularnu erupciju nekoliko puta godišnje, izbacujući lavu i pepeo visoko iznad mediteranskog otoka. Posljednja veća erupcija dogodila se 1992. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • branimir220250 25.12.2018.

    Ko zapali toliku vatru u središtu zemlje, ko da nije imao pametnijeg posla???🤮🤮🤮

  • staru vuk 25.12.2018.

    bio sam na etni i svim nevjernicima preporučujem da posjete etnu i na putu vide jedinu preostalu čitavu kuču 1992 u kojoj su časne sestre molile i zapalile svijeću. svuda oko kuće lava i veća od kuće okružena a kući ništa.nisam vjerovao svojim očima a prekoputa zatrpana crkva zamo zvonik viri.

  • elsie2018 24.12.2018.

    Ova planeta je puknuta na 3-4 djela zato su ti vulkani aktivirani ! To sve mozemo reci hvala na human beings sto su unistili ovu planetu , sve su izrabili od Amazona to Pacifica , ubijaju slonove i druge divlje zivotinje jer mogu , sve je unisteno ! Kad bude vrijeme za kraj onda cu si uzeti najbolji sampanjac da se razveselim/napijem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare