To je to što me zanima!

EU daje više novca i brodova za spašavanje migranata

Podsjetimo, samo tijekom vikenda i u ponedjeljak u Sredozemnom moru tri su broda s migrantima potonula. Poginulo je više stotina ljudi. EU traži rješenje
Vidi originalni članak

Ministri vanjskih i unutarnjih poslova zemalja članica EU-a su u ponedjeljak na sastanku u Luksemburgu napravili plan u deset točaka kojima namjeravaju riješiti humanitarnu katastrofu u Mediteranu. Podsjetimo, samo tijekom vikenda i u ponedjeljak u Sredozemnom moru tri su broda s migrantima potonula. Poginulo je više stotina ljudi. Na sastanku je dogovoreno da će članice EU-a dati više novaca za spašavanje migranata te da će se udvostučiti broj brodova za spašavanje. Predlažu i oštriju borbu protiv krijumčara te bolju suradnju sa zemljama iz kojih dolaze migranti.  Traže i brže rješavanje zahtjeva za azilom. 

Također, predlaže se pilot projekt u sklopu kojega bi vlasti EU-a u Europu prebacile 5000 migranata i naselile u pojedinim zemljama, piše Bild. 

Te će prijedloge poslati Europskom vijeću koje će se sastati u četvrtak na izvanrednom sastanku. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 21.04.2015.

    Nostradamus je u svojim proročanstvima rekao: "Saraceni dolaze" !!! I Imao je potpuno pravo. Ako ne bude III svjetskog rata, bijela rasa će nestati za 200 godina, dominantni geni će prevladati. Nisam rasist, samo treba objektivno sagledati stvari kakve jesu a ne zatvarati oči.

  • varešak 21.04.2015.

    Taj problem je tesko rjesiv i ma sta da se ucini migranata ce uvijek biti ,treba pomoci njihovim zemljama da im pruze kakav takav normalan zivot,a ne islamizirati Evropu.

  • efteling 20.04.2015.

    Ajmo pogledati sto je sa silnim milijarsama eurica koje je Gadafi investirao po Zapadu?Gde su ti novci?Da li se krediti vracaju i kome se vracaju?Ne zaboravimo da je samo 10 meseci pre smrti spasao FIAT bankrota na molbu Berluskionija da bi ga ovaj bombardovao i smakao.Koliko izbeglica se moze smestiti po hotelima sa 5 zvezdica za te novce?

Komentiraj...
Vidi sve komentare