To je to što me zanima!

EU i OESS jednoglasnog stava: Referendum u RS je besmislen

Šef delegacije Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark te voditelj misije OESS-a u toj zemlji Jonathan Moore u petak su ponovno pozvali vlasti RS da odustanu od referenduma
Vidi originalni članak

 Šef delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnar Wigemark te voditelj misije OESS-a u toj zemlji Jonathan Moore u petak su ponovno pozvali vlasti Republike Srpske da odustanu od referenduma najavljenog za 25. rujna i da poštuju odluke Ustavnog suda BiH. 

Wigemark je za posjeta Banjoj Luci razgovarao s predsjednikom parlamenta RS Nedjeljkom Čubrilovićem i tom je prigodom novinarima kazao da je nedjeljni referendum nepotreban te da je stajalište EU u tome jasno.

"EU zagovara odgovorno ponašanje svih, bez poigravanja simbolima na provokativan način", kazao je švedski diplomat.

Neprihvatljivo je pozivanje vlasti RS na to da ni brojne druge odluke Ustavnog suda BiH nisu provedene pa stoga ne mora biti ni ona kojom je 9. siječnja proglašen neustavnim kao praznik entiteta, upozorio je.

"To nije opravdanje da sami ne postupite ispravno", kazao je Wigemark. 

Amerčki diplomat Moore u Sarajevu je rekao da je potpuno besmisleno organizirati izjašnjavanje kojega je ishod unaprijed zadan i kojim se krše i odluke Ustavnog suda BiH.

"To nije mišljenje samo međunarodne zajednice nego i domaćih aktera, a interesantno je da je to i mišljenje Srbije", kazao je Moore podsjetivši da su se i predsjednik Srbije Tomislav Nikolića i premijer Aleksandar Vučić distancirali od referenduma u RS.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • histria0@yahoo.com 26.09.2016.

    Jeste li četnici uspeli izbrojati sve glasove iz Haga, jer vas je tamo polovina. Samo se veselite i slavite, a ja ću se veselit kada budete cmizdrili, jaukali i kukali, bit će vam kasno. Ako neznate - učite - al vi nećete da učite nego kupujete diplome kao četnički predsednik Nikolić. Proučite svoju istoriju - da ste sve bitke u istoriji izgubili. Hrvati su vas spašavali od Turaka i Bugara, dozvolili smo vam da se naselite na hrvatski teritorij, i vi bi tu zemlju odnijeli u veliku Srbiju. Tu želju možete staviti mačku pod rep. Sad lažite "celom svetu da ste opet ugroženi - samo neznam od koga. Ugroženi ste sami od sebe. Lepo vas je vaš pisac Dobriša Ćosić okitio: Srbi lažu da bi obmanjivali sebe, lažemo da utešimo drugoga, lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, lažemo da se ohrabrimo, lažemo da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja, lažemo zbog slobode, laž je vid srpskog patriotizma, laž je potvrda naše urođene inteligencije, lažemo stvaralački, lažemo maštovito, inventivno, laž je srpski državni interes, laž je u samom biću Srbina, u zemlji Srbiji svak laž postaje istina. Mrzite Hrvate, Mađare, Rumunje,Bugare, Šiptare, Muslimane. Ali vi lažete da nikoga ne mrzite. "Bre" četnici jesteli svesni u kojem okruženju živite. Imate velike glave trebalo bi u njima nešto i da bude. Četnici, pamet u glavu da vam ne bude kasno !!!!!!

  • TVRDOGLAVI SVABO 24.09.2016.

    Baš dodik usra i do re ljude u RS

  • kokaza10 24.09.2016.

    Srbija se distancirala umjetno, mora zbog EU...Dodig nije sam u ovome, izvršava zadatak. Neće proći dugo, Dodigov zadatak broj dva jest pripojenje Srbiji. Bit će tu još fešte, a i Putin štiti i podržava svoju Srpsku braću. Plan je skrojen odavno, Vučić, Dodig, Putin.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare