To je to što me zanima!

EU i SAD su odredili sankcije Krimu, na listi je i Janukovič

Europska unija je odobrila listu imena sa 21 osobom, kojima će se zaplijeniti imovina u EU i zabraniti putovanja unutar Unije. Sankcije će nametnuti i SAD
Vidi originalni članak

Europska unija je referendum na Krimu proglasila nelegalnim te je nakon sastanka ministara vanjskih poslova u ponedjeljak odlučila odrediti sankcije.

Kako javlja BBC, Europska unija je odobrila listu imena na kojoj je 21 osoba, kojima će se zaplijeniti imovina u EU i zabraniti putovanja unutar unije. To je ujedno i prvi krug sankcija usmjerenih prema Rusiji nakon referenduma kojim se stanovništvo Krima odlučilo pripojiti Rusiji.

Osim EU, sankcije će nametnuti i SAD. Američki predsjednik Barack Obama u Washingtonu je potpisao izvršnu odluku o sankcijama protiv sedmero ruskih dužnosnika te još četvero dužnosnika s Krima. 

Na listi su Putinovi savjetnici, zamjenik ruskog premijera te svrgnuti ukrajinski predsjednik, Viktor Janukovič

Idi na 24sata

Komentari 186

  • Drazen Sulimanec 18.03.2014.

    Mislim da sam negdje pročitao da u EU pravilima i zakonima, deklaracijama piše da teritorij na kojem su nastanjeni većinom ljudi iste nacionalne pripadnosti mogu zatražiti pripadnost Matici. no trenutno ne mogu to pronaći. Mada može biti i novinarski tekst koji nije potvrđen.

  • bopozopo 18.03.2014.

    Ove prijetnje o uvođenju sankcija Rusima je pišanje uz vjetar, nije Rusija banana država pa da joj prijeti netko tko je ovisan od nje. Zašto ne uvedu sankcije Izraelu koji je okupirao Palestinu i Golansku visoravan koja pripada Siriji.

  • WAY 17.03.2014.

    ....zašto nama nisu uveli sankcije ??? i mi smo imali markićkin referendum , puno blesaviji od ovog krimskog....što je sad to ? Jesmo mi trinaesto prase ??? kakva je to diskriminacija ????

Komentiraj...
Vidi sve komentare