To je to što me zanima!

EU je odlučila uvesti embargo na kupovinu nafte iz Irana

Dogovoren je princip naftnog embarga, kazao je jedan diplomat. Konačna odluka bi trebala biti donijeta 30. siječnja kad se sastanu europski ministri vanjskih poslova
Vidi originalni članak

Ukoliko Iran odbije surađivati po pitanju svog nuklearnog programa čini se kako bi joj države EU-a, ali i SAD mogle nametnuti embargo na kupnju nafte, izvještava agencija Reuters.

Američki predsjednik Obama je na Staru godinu uveo sankcije Iranu kojima zabranjuje poslovanje sa iranskom središnjom bankom.

- Dogovoren je princip naftnog embarga - kazao je neimenovani diplomat. Konačna odluka bi trebala biti donijeta 30-og siječnja kada će se sastati europski ministri vanjskih poslova.

Podsjetimo, međunarodna agencija za atomsku energiju je u svom izvješću u studenom izvijestila kako je moguće da Iran radi na razvijanju nuklearnog oružja dok iz Irana demantiraju takve tvrdnje i kažu kako rade na nuklearnoj elektrani.

O embargu se priča već neko vrijeme, a država koja se najviše protivila njegovu uvođenju do sada bila je Grčka, budući da 50 posto nafte koju koristi dolazi iz Irana. Kina koja je najveći trgovinski partner Iranu smanjila je svoju potražnju nafte iz ste države za 50 posto u posljednjih mjesec dana.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • gogson00 07.01.2012.

    Embargo zato da porastu cijene nafte, pa da korporacije ostvaruju rekordne profite.

  • Učenik_1 05.01.2012.

    baš me zanima krajnji ishod i kolateralna šteta proizvedena Američkom borbom za ljudska prava.

  • LongliveUSAforever 05.01.2012.

    Oj Ameriko koliko te volim...udri po bagri:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare