To je to što me zanima!

EU osuđuje Trumpove sankcije

Trump je odobrio američke gospodarske sankcije i ograničenja putovanja za djelatnike ICC-a koji sudjeluju u istrazi o tome jesu li američke snage počinile ratne zločine u Afganistanu
Vidi originalni članak

Europska unija izrazila je u utorak zabrinutost zbog odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa od 11. lipnja da odobri sankcije protiv Međunarodnog kaznenog suda (ICC), ocijenivši da su bilo kakve kaznene mjere „neprihvatljive i bez presedana”.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

EU je također upozorio da ta odluka pokazuje da je „međunarodni poredak utemeljen na pravilima suočen s povećanim pritiskom”, što je aluzija na činjenicu da je Trump povukao SAD iz niza međunarodnih sporazuma.

PROSVJEDI I DALJE TRAJU Trump želi reformu policije: 'Cilj je imati pravedniji zakon i red'

Trump je odobrio američke gospodarske sankcije i ograničenja putovanja za djelatnike ICC-a koji sudjeluju u istrazi o tome jesu li američke snage počinile ratne zločine u Afganistanu.

VRAĆANJE SVJETSKE EKONOMIJE Trumpov plan obnove SAD-a iznosi tisuću milijardi dolara

„Europska unija izražava ozbiljnu zabrinutost zbog najavljenih mjera i ponovno potvrđuje svoju beskompromisnu podršku Međunarodnom kaznenom sudu”, navodi se u priopćenju.

Unija osuđuje sankcije protiv djelatnika ICC-a i njihovih obitelji kao i osoba koje su povezane s ICC-om kao „neprihvatljive i bez presedana” i poziva SAD da promijeni stajalište.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare