To je to što me zanima!

EU pripremila Srbiji tri nova uvjeta za početak pregovora

Ministar za Kosovo rekao je da "Srbija ne može prestati financirati svoje institucije na sjeveru Kosova sve dok se ne okončaju pregovori o političkom statusu sjevera"
Vidi originalni članak

Mediji u Srbiji doznaju da je Europska unija pripremila Srbiji tri nova uvjeta za početak pregovora o pridruživanju, a beogradska Politika tvrdi, pozivajući se na neslužbene izvore u Beogradu, kako je šef slovačke diplomacije i izaslanik EU Miroslav Lajčak nedavno ispostavio srbijanskim vlastima tri nova naloga.

- Osim zahtjeva za ukidanje institucija na sjeveru Kosova (pri tome se ne misli na škole, domove zdravlja i bolnice), tražio je otvaranje predstavništava u Beogradu, odnosno u Prištini, ali i susret na vrhu Beograda i Prištine - piše beogradski dnevnik i dodaje da EU od Srbije još traži i ukidanje suda u Kosovskoj Mitrovici te uvođenje posebnog telefonskog broja za Kosovo.

Politika podsjeća i da je vođa socijalista Ivica Dačić javno rekao kako se od nove Vlade Srbije očekuje otvaranje ureda u Prištini. Dačić je, naime, izjavio da ne može biti član vlade od koje se zahtijeva ili koja je pristala na otvaranje ureda kosovske vlade u Beogradu i srbijanske u Prištini.

I dok EU traži ukidanje paralelnih srbijanskih institucija na sjeveru Kosova, ministar za Kosovo Goran Bogdanović izjavio je Večernjim novostima da "Srbija ne može prestati financirati svoje institucije na sjeveru Kosova sve dok se ne okončaju pregovori o političkom statusu sjevera" koji još nisu ni počeli, niti Priština, a međunarodna zajednica je u tome podupire, ima namjeru razgovarati o statusu sjevernog dijela Kosova.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Vojvoda 20.06.2012.

    Ma mozete vi pripremiti i 33 zahtjeva...Nismo vam mi hrvatska pa da odmah skidamo gace.

  • sumadinka 20.06.2012.

    Nema sta da ga prizna (Kosovo) Toma, Boris, Janko ili Marko. Kosovo je odvojeno od Srbije jos davne 1974. kad joj je dodeljen status pokrajine, kao i Vojvodini. I gde su tada bili velikosrbi oni u vlasti da to sprece da se njihova drzava raspada, davno sam rekla koliko god da me neko ovde napadne da Hrvati u svakom selu u svakom gradu podignu spomenik Titu za sve ono sto su pod njegovom vlascu dobili, a zna se kako su Tito i Djilas i ostala bratija crtali karte, pa su dobili i delove zemlje, odnosno mora koje bi trebalo da pripadne Hercegovini. Istoricari to bolje znaju od nas...

  • senad999 19.06.2012.

    najnovija vijest ,,,,srbija priznala nezavisno kosovo ,,,toma je dao presicu za javnost i kaže citiram,, morao sam priznati kosovo da bi se mi srbi mogli zavući još dublje u dupe evropskoj uniji i nebi li dobili koji miliončić eura kao nagradu ,,,,kraj citata .....hahahahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare