To je to što me zanima!

EU produljila sankcije Rusiji za 6 mjeseci: 146 ljudi i 37 tvrtki

Za šest mjeseci produljene su ograničavajuće mjere EU protiv 146 osoba i 37 poduzeća jer potkapaju i ugrožavaju teritorijalnu cjelovitost, suverenitet i neovisnost Ukrajine
Vidi originalni članak

Europska unija je u četvrtak do 15. rujna produljila sankcije ruskim dužnosnicima i pobunjeničkim vođama na istoku Ukrajine zbog sudjelovanja u sukobu.

Za šest mjeseci produljene su ograničavajuće mjere EU protiv 146 osoba i 37 poduzeća jer i dalje potkapaju i ugrožavaju teritorijalnu cjelovitost, suverenitet i neovisnost Ukrajine, prema priopćenju. Imovina tih osoba i tvrtki ostaje zaleđena i produljuje se zabrana putovanja za te osobe.

Nekoliko članova ruske vlade i osoba bliskih predsjedniku Vladimiru Putinu su među njima, posebice zamjenik ruskog premijera Dmitri Rogozin. Akradij Bakhine i Anatoli Anonov, prvi zamjenik ministra obrane i zamjenik ministra obrane, te milijader Arkadij Rotemberg i nekoliko ruskih zastupnika su također zahvaćeni sankcijama.

Zapadnjaci optužuju Moskvu da pomaže separatistima i isporučuje im oružje, ali i vojnike, što Rusija opovrgava.

Glavne ekonomske sankcije EU protiv Rusije na području energetike, bankarstva i obrane, ističu u srpnju i mnoge ih članice EU žele produljiti, dok se zemlje poput Grčke ili Mađarske, bliske Rusiji, tek trebaju izjasniti.

Rusija koja je u ljeto 2014. proglasila embargo na uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz EU, sastavila je svoj "crni popis" nepoželjnih europskih osoba, kojima je zabranjen ulazak na njezin teritorij.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • mariocalabrese 11.03.2016.

    Rusi su Kluge Nation, kada mozete sami napraviti transportne i civilne zrakoplove vojna industria vama je jaca nego Americka i Evropska zajedno. Vise discipline i malo vise reda i Rada mogu vam pusiti zajedno EU i zlocinacka Amerika. Imate najvise prirodnoh resursa na ovoj planeti.

  • Delija Novoroosija 11.03.2016.

    eU sama sebi lupa sankcije... i šamare... netreba njoj neprijatelj... raspašće se sama od sebe, do kraja godine!

  • Zmar116 11.03.2016.

    Super jer nam je još 6 mjeseci voće,povrće, sir,mlijeko,mlijećni prozvodi i meso u pola cijene...A proizvođaći tko preživi pričat će...EU,nema svoje JA,mora plesati kako Amerika i Britanija sviraju...A gdje smo mi Hrvati tek u svemu tome i pita li nas itko išta, Bog Dragi zna...

Komentiraj...
Vidi sve komentare