To je to što me zanima!

EU se bliži se cilju smanjenja emisija stakleničkih plinova

Europska unija na dobrom je putu da do 2020. postigne cilj smanjenja emisija stakleničkih plinova za 20 posto unatoč malom napretku prošle godine, objavila je Europska agencija za okoliš
Vidi originalni članak

Emisije stakleničkih plinova smanjile su se za 2 posto prošle godine, pokazuju preliminarni podaci zemalja članica koje je ovog tjedna objedinila Europska agencija za okoliš (EEA) sa sjedištem u Kopenhagenu. 

Emisije stakleničkih plinova niže su za 23.2 posto u odnosu na razine iz 1990-ih, navodi se u izvješću EEA-e. 

VODA DO GRLA Razina mora raste: Što će se dogoditi s našim otocima?

Cestovni prijevoz nije išao u korak s pozitivnim trendom zbog ispuštanja velikih emisija ugljičnog dioksida i niske upotrebe obnovljivih izvora energije. 

Projekcija EEA-a predlaže da blok treba pojačano raditi kako bi se postigao dugogodišnji cilj o smanjenju emisija stakleničkih plinova za najmanje 40 posto do 2030., u odnosu na razine iz 1990-ih. 

MANJE UGLJIČNOG DIOKSIDA Kad bismo radili manje od 10 sati tjedno, sačuvali bi okoliš

Iz agencije procjenjuju da će se provedbom trenutnih politika zemalja članica dostići smanjenje od 30 posto do 2030., a moglo bi doći i do smanjenja od 36 posto ako se provedu "sve planirane politike". (bs)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • surivlaj 03.11.2019.

    Evropa je bliže cilju da sve ode u tri lipe pizde majčine i čačine

  • nori 🖖 03.11.2019.

    Se bliži se cilju

  • DANIJEL 🐶 03.11.2019.

    NARAVNO da se sve ovo radi u svrhu zarade kako bi se stvorio dojam globalnog zatopljenja i kako bi se prodavale nove tehnologije ali 98% budal...ina to ne kuži kao što ne kuže osnove bio kemije a to je da se razina CO2 stvarno u atmosferi promijeni od onog idealnog omjera za samo par postotaka kojem smo se evolucijski prilagodili za disanje, u roku odmah bismo se ugušili, neka pokušaju zadržat zrak u plućima i kada im se skupi višak CO2 shvatit će ;) Nadalje, UGLJIK je osnova života C u CO2 označava ugljik, ako nema dovoljno CO2 nema biljaka a bez biljaka nema kisika, zatvoreni krug koji da se poremeti kako oni tvrde da je več odavno jako poremečen ubrzo bi nastalo odumiranje svog života na planeti. Ne pitaju se i još nešto-TESLA je prije puno desetljeća PATENTIRAO i uspješno testirao čisti prijenos energije iz etera, dakle ČISTA energija, to znači da se več danas to može implementirat planetarno posvuda i da ove uistinu brine CO2 onda bi to učinili ali vidi vraga nafta,bnzin,plin,ugljen bi postali nepotrbni i beskorisni a tu su trilijuni dolara u pitanju, samo malo mozga uključit i sve fame i laži padaju u vodu. Okoliš jeste ugrožen i te kako ali voda,bilje,životinje od plastike,pesticida-GMO-a,ljekova u prirodni preko kanalizacije, to su prave opasnosti a klima je samoodrživi ekosustav na način dase višak CO2 u atmosferi apsorbira u oceane-u tlo kada se zemlja zagrijava a kada se hladi onda se CO2 otpušte, to je DISANJE zemlje i samoregulacija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare