To je to što me zanima!

EU: Trebate hitno riješiti problem krutog tržišta rada

Hrvatska će morati uložiti dodatne napore kako bi smanjila visoki proračunski deficit i riješila dugove državnih poduzeća i istodobno osigurati ulaganja, ističe EK
Vidi originalni članak

Europska komisija je u srijedu u ocjenama vladinog ekonomskog programa i planiranih reformi u sklopu Europskog semestra zaključila kako je Hrvatska suočena s velikim izazovom pronalaženja ravnoteže između poticanja gospodarskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta. Istaknuli su kako je taj izazov ključan za Hrvatsku u kratkoročnoj perspektivi nakon pet godina recesije, javlja Tportal.

Podsjetili su i kako su u proljetnim prognozama procijenili da će se hrvatsko gospodarstvo ove godine smanjiti za jedan posto. Hrvatska će morati uložiti dodatne napore kako bi smanjila visoki proračunski deficit i riješila dugove državnih poduzeća i istodobno osigurati ulaganja i ostale oblike potrošnje koji potiču rast. Komisija je istaknula kako se hitno treba riješiti problem krutog tržišta rada i nepovoljno poslovno okruženje za poduzeća.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • dahhmal 06.06.2013.

    Sada su trenirali na Grčkoj a Hrvatska dolazi ko zamjena

  • marijaterezija2 30.05.2013.

    Svatko tko dođe na vlast zapošljava poslušne, a ne kvalificirane

  • lijač 30.05.2013.

    prvo treba riješiti kruto tržište nerada ,državnih službenika i namještenika ima previše u lijepoj našoj i to je največi problem ove zemlje, paraziti sustava Do sad se nitko nije zapitao za koliko to jedan radnik u realnom sektoru mora radit da bi namirio taj nerealni sektor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare