To je to što me zanima!

Europa se oporavlja i očekuje nas ponovni porast kamata

Vraćanje kamatnih stopa u normalne vrijednosti znači da će se Hrvatska, kojoj je javni dug i deficit najveći problem, morati zaduživati uz stopu od 6,7 posto kamata
Vidi originalni članak

Ugledni njemački poslovni list Handelsblatt objavio je kako je vrijeme jeftinoga novca i slaboga eura iza nas te kako prolazi vrijeme niskih kamata, prenosi Večernji. Potezi guvernera eurozone Marija Draghija  – tiskanje novca i kupnja obveznica – očito su bili uspješni.

To je dobra vijest za štediše, a pozitivno se odražava i na hrvatski BDP zbog porasta turističke potrošnje, industrijske proizvodnje i povećanja robnog izvoza u prvom tromjesečju. No, vraćanje kamatnih stopa u normalne vrijednosti znači da će se Hrvatska, kojoj je javni dug i deficit najveći problem, morati zaduživati uz stopu od 6,7 posto kamata. 

Ekonomist Željko Lovrinčević smatra kako bismo izbjegli najcrnji scenarij Hrvatska ima dvije godine u kojima mora provesti radikalne promjene, poput smanjenja državne potrošnje za barem stotinjak milijardi kuna.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • SvPetar_1 10.05.2015.

    Dok jednom konačno narod shvati da su ti svi krediti koji se Hrvatskoj daju, način kako da se hrvatski građani uvuku u ropstvo. Samo i dalje podrzavajte ropski sustav kojeg zovu demokracija.

  • Antonio Bajs 09.05.2015.

    BANKSTERI

  • bulog55gmdg 09.05.2015.

    Oporavak izgleda znači veće kamate!! Tko se tu bude oporavio osim banaka??

Komentiraj...
Vidi sve komentare