To je to što me zanima!

Europski parlament: Hrvatska je spremna za ulazak 1. srpnja!

Ulazak Hrvatske učinit će EU jačom i sigurnijom. Hrvatski uspjeh šalje i ohrabrujući signal za druge kandidate u regiji, rekao je Libor Rouček, češki zastupnik u EP-u
Vidi originalni članak

S 529 glasova za, 36 protiv i 39 suzdržanih Europski parlament danas je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu zaključio da je Hrvatska spremna za ulazak u punopravno članstvo u EU 1. srpnja. Dvije države EU koje još nisu dovršile parlamentarnu proceduru ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora, Njemačka i Danska, pozvane su da to učine što prije.

- Ulazak Hrvatske učinit će EU jačom i sigurnijom. Hrvatski uspjeh šalje i ohrabrujući signal za druge kandidate u regiji - rekao je Libor Rouček, češki socijaldemokratski zastupnik koji je u EP-u izvjestitelj za Hrvatsku.

U jučerašnjoj raspravi slovenska europarlamentarka Tanja Fajon ustvrdila je da Hrvatska vlada svojim postupcima proturječi memorandumu o rješavanju pitanja prenesene štednje Ljubljanske banke, oko kojeg su se složile dvije vlade.

- Pred hrvatskim sudovima i dalje traju postupci protiv Ljubljanske banke. To je kontradiktorno memorandumu. Svi ti predmeti oko Ljubljanske banke trebaju biti prekinuti. Slovenija se drži svog dijela dogovora - rekla je Fajon.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • ludom 21.04.2013.

    Naravno da će biti jača za 12 poslušnika koji će potpisivati sve i svašta, jer EU želi još ovaj divni komadić Europe koji ima netaknute šume , izvore, more, i još neke ljepote koje treba zgrabiti. A sve to će sada dobiti na pladnju, samo sa par eura i par potpisa. i još nešto, granica sa istokom se pomiče te će je sada paziti naši policajci kojih će biti puno više potrebno nego sada. Slično je bilo i u povjesti kada je Hrvatska štitila tadašnju Europu od osmanlija.

  • dominik-vu 19.04.2013.

    Biti će nam predivno ima da skapamo od gladi osim pojedinaca koji će primat 8000 eura !!!

  • febo93 19.04.2013.

    draga nacijo uživaj još malo jer !...pakao tek dolazi sretno nam bilo u nadolazećoj nesreći.... neće nam gaće ostati a kamoli nešto drugo živi bili pa se uvjerili....kada smo već šutjeli i podržavali time sve ovo nadolazeće sada trpimo i nemojmo cviliti....

Komentiraj...
Vidi sve komentare