To je to što me zanima!

Europski pučani za Plenkovića: 'Najbolji kandidat za premijera'

Želimo sve najbolje HDZ-u i podupiremo kandidaturu Plenkovića za predsjednika stranke, kaže predsjednik kluba zastupnika EPP-a u Europarlamentu
Vidi originalni članak

Predsjednik kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu Manfred Weber podupro je u četvrtak u Splitu kandidatutu Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a, a Plenković je pozvao EPP da pomogne HDZ u izlasku iz krize i pobjedi na prijevremenim parlamentarnim izborima. 

- Želimo sve najbolje HDZ-u i podupiremo kandidaturu Plenkovića za predsjednika stranke. On je i najbolji kandidat za premijera - rekao je Weber na Ljetnoj školi "Mediteran-Europske integracije, izazovi i prigode" . 

Plenković očekuje od najbrojnije političke grupe u Europskom parlamentu da pomogne HDZ-u da ponovno postane najjača stranka u Hrvatskoj. 

- Očekujem vašu prijateljsku, ali i stručnu pomoć u naporima HDZ-a da u sljedeća dva mjeseca iz krize u kojoj se našao ponovno izađe kao najsnažnija politička snaga u Hrvatskoj - rekao je Plenković u govoru pred oko 200 europarlamentaraca EPP-a. 

Podsjetio je na pobjede HDZ-a na europskim izborima 2013. i 2014. kojima je, ocijenio je, pridonijela i potpora pučana.

- HDZ je čvrsto ukorijenjen u našu europsku političku obitelj i u postojanje naših zajedničkih vrijdnosti-slobode, demokracije, ljudskih prava, narodnjaštva, demokršćanskih načela i da u središte stavljamo čovjeka i obitelj - rekao je Plenković. 

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić pozvao je na zajedništvo u HDZ-u uoči predstojećih parlamentarnih izbora radi izlaska stranke iz krize. 

- Nemojmo graditi povjerenje u HDZ na način da radimo nepovjerenje prema drugim političkim opcijama - rekao je Brkić.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • KAmoCEMO_40 01.07.2016.

    Komentari 51 ????????....hmmmm....ne mogu ih naci

  • Jat Masin 30.06.2016.

    Pucani vode EU i oni i njihova nesposobnost su glavni razlog izlaska Britanije iz nje,a uskoro ce i jos neke zemlje tim putem. Ako ce nam nesposobni europljani voditi unutarnju politiku onda je najbolje da svi napustimo ovu drzavu i vec ako radimo ko robovi idemo van zarađivat normalno za zivot

  • hadezeovac na kvadrat 30.06.2016.

    Živijo Eurohadeze!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare