To je to što me zanima!

Europski sud odbio je zahtjev Ane Magaš za viđanjem sina

Magaš se u zahtjevu, koji je predala Europskom sudu za ljudska prava, pozivala na zaključke Ustavnog suda RH, koji je zaključio da su joj prekršena ljudska prava
Vidi originalni članak

Ana Magaš je pred Europskim sudom za ljudska prava podnijela zahtjev za pokretanje postupka protiv Hrvatske zbog kršenja prava na obiteljski život, odnosno prava na viđanje maloljetnog sina. No sud, kojem se obratila još 2007., je taj zahtjev odbio. U međuvremenu je Ustavni sud RH zaključio kako su Ani Magaš prekršena osnovna ljudska prava, obzirom da je postupak za pravo na viđanje sina tekao presporo. Upravo u tom zahtjevu, koji je predala Europskom sudu, pozivala se na zaključke Ustavnog suda. 

Tužbu Ane Magaš prihvatio je Ustavni sud, koji je potvrdio da joj je prekršeno pravo na 'poštovanje obiteljskog života', piše Novi list. Magaš su zbog ubojstva supruga Lucijana 18. ožujka 2005. osudili na devet i pol godina, a u ponovljenom postupku dobila je osam godina. Vrhovni sud umanjio joj je kaznu na pet godina. Magaš su 2008. pomilovali te je izašla iz zatvora nakon tri i pol godine.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • liliana 05.10.2013.

    Pa ovi komentari nisu normalni,ljudi šta je vama.Žena je hladnokrvni ubojica.On je bio fin i dobar čovjek.Imajte obzira i ne branite tu spodobu.Znam je.

  • ZvjezdanaKardos 29.11.2010.

    ubojstvo se ne smije oprastat, naravno ali moje pitanje je jesu li i oni "slavni" muzevi ubojice odlezali svoje?Nebi se kladila u to!!!Kod nas zene ubijaju s namjerom a muskarci iz slucajnosti,sramotno zakon treba biti isti za sve.Neznamo kakav je bio zivot Ane Magas i sta ju je moglo natjerat do ruba vjerujem da se budi s tim svako jutro,odsluzila je svoje i vrijeme je da zagrli sina

  • crna_lala 22.11.2010.

    draga ana, nadam se da ćeš jednoga dana zagrliti svoga sina, koji će znati pravu istinu.. a sad jedinu stvar, koju još trebaš napraviti, osim boriti se za svoje dijete, jest promijeniti prezime, tvoj pokojni muž ne zaslužuje da se zoveš kao da si njegova..

Komentiraj...
Vidi sve komentare