To je to što me zanima!

Eutanazirala 46 pasa: Vlasnica prihvatilišta ipak neće u zatvor

Brankica Crosetti je nepravomoćno osuđena na sedam mjeseci zatvora, što je zamijenjeno uvjetnom kaznom. Uzgajivač Nenad Dekanić oslobođen je optužbi
Vidi originalni članak

Za usmrćivanje 46 pasa u prihvatilištu u Blatu na Jadranskoj aveniji, Brankica Crosetti (61) je nepravomoćno osuđena na sedam mjeseci zatvora, što je zamijenjeno uvjetnom kaznom. Neće ići u zatvor ako u idućih godinu dana ne počini novo kazneno djelo

- Sud Vas nije mogao osloboditi jer bi se time poslala kriva poruka da svatko tko ima životinju o kojoj više ne može brinuti, može sam nabaviti sredstvo te je u svom domu usmrtiti - kazala je sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Rahela Valentić obrazlažući nepravomoćnu presudu.

Godinu dana obveznog psihijatrijskog liječenja

Osim toga, Crosetti je sud odredio godinu dana obveznog psihijatrijskog liječenja. Naime, vještak psihijatar Željko Marinić ustvrdio je da je Crosetti u trenutku djela bila bitno smanjeno ubrojiva. Tome u prilog govori i činjenica da se nakon svega pokušala ubiti.

Sud je uzeo u obzir i brojne olakotne okolnosti koje su joj išle u prilog, kao što je iskreno kajanje za to što je učinila te njezina nesporna briga za životinje tijekom više godina. Također, od ranije nije osuđivana zbog kaznenih djela.

Uzgajivač oslobođen

Uzgajivač Nenad Dekanić (57), kojega su teretili da joj je pomogao nabavivši otrov T-61 kojim ih je uspavala, je oslobođen optužbe. Sud smatra da tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da je on znao za što će ona upotrijebiti sredstvo.

Idi na 24sata

Komentari 189

  • Skylee 18.12.2014.

    Zatvorila bi ja nju na duze vrijeme. al barem je dobila kaznu, ovi iz Pokupskog Cerja dobivaju novce od drzave za svakog ubijenog psa.

  • matija1213 17.12.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • zigazigiczigosan 17.12.2014.

    vidi kaka je ona je u stanju i decu otrovat,zloba viri iz nje ,a cini mi se da hr su svi taki oslobodjeni bbrrrrrrrr strah me

Komentiraj...
Vidi sve komentare