To je to što me zanima!

Eva (78) nije voljela djecu kao mlada, a rodila ih je 22

Eva danas više svima ne zna imena napamet, a ne sjeća se ni kojim ih je redom rađala. Dvoje djece umrlo je nakon poroda, a sin Zvonko 90-ih
Vidi originalni članak

Eva Živković (78) iz Čepina kraj Osijeka rodila je 22 puta. Suprug Milan s kojim je bila 57 godina u braku, umro je prošle godine. Eva ima i 38 unučadi i 14 praunučadi.
- Muž je bio Šokac, a ja Švabica. Vjerovali ili ne, ja kao mlada nikako nisam voljela djecu. Valjda je Bog htio da toliko rodim - rekla je Eva za Večernji list. Dodaje kako danas više svima ne zna imena napamet, a ne sjeća se ni kojim ih je redom rađala. Dvoje djece umrlo joj je nakon poroda, a sin Zvonko poginuo je 90-ih.
Antuna, Ivana, Emila, Matiju, Josipa, Veru, Vilima, Evalda, Ota, Roberta, Mariju, Zvonka, Egona, Zdenka, Vladu, Tomislava, Ljiljanu, Suzanu, Dalibora i Katarinu rodila je od 1951. do 1977.
- Spavalo nas je po četvero u jednoj postelji. Bili smo k'o sardine, dvije glave s jedne, dvije s druge strane kreveta. I sve je bilo dobro, al' kad onaj čije su ti noge bile pod nosom nije imao čista stopala, to je bila katastrofa... - priča Evin sin Egon.
Evina djeca, koja su je došla posjetiti za Božić, prisjećaju se kako ih je otac Milan uspavljivao harmonikom te kako su, da nešto zarade, išli skupljati puževe i brati kamilicu.
- Ne daj Bože takvog života nikome. Al' danas smo svi stali na svoje noge. Ima nas mljekara, dimnjačara, stolara, poljoprivrednih tehničara, autolakirera, obućara, tekstilki... - pričaju Živkovići.
Svi se uglas slažu u jednom - njihova je majka zaslužila spomenik.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • šamar 28.12.2008.

    ma daj ovo je previse...toliko ni rasplodna krava ne porodi!

  • spirit lamp 28.12.2008.

    A eto njezino 22 djece je bilo vise gladno nego sito radili odmalena ali naucili su sto je ljubav i zajednistvo. A citam neki dan prije klinac ubio majku jer mu nije dala igrati video igre. Pa tko je onda dao i primio vise ljubavi u zivotu? Onaj debil koji u zivotu nista nije radio vec se dosadjivao i ubio majku iz dosade ili ovo 22 koji su radili i zivjeli zajedno? Ponekad je mozda bolje imati manje jer se onda nauci cijeniti ono sto imas. Sretno vam bilo u zivotu!!

  • virovi 28.12.2008.

    svaka joj čast,ali pošto u mladosti nije voljela djecu vjerovatno je nakon nekog vremena i teškog života odlučila se držati onoga\"ne čekaj ljeta bez djeteta\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare