To je to što me zanima!

Fotograf preživio pakao Sirije: U Homsu nije rat nego pokolj!

Topnički napadi na Homs počinjali su svako jutro oko 6.30 sati. Pucalo se po svemu. Nema struje, vode, stotine ondje samo čekaju da umru - rekao je Conroy
Vidi originalni članak

Paul Conroy, britanski fotograf  koji je početkom tjedna evakuiran iz sirijskoga grada Homsa, izjavio je da se u tom gradu ne zbiva rat nego pokolj. 

- Ondje se bez razlike ubijaju muškarci, žene i djeca - rekao je Conroy u razgovoru iz svoga bolničkog kreveta u Britaniji gdje liječi rane zadobivene u izvještavanju iz Homsa, rekao je za CNN.

Fotograf je ovotjednu situaciju u Homsu, trećem po veličini sirijskom gradu, opisao kao srednjovjekovnu opsadu, klaonicu. 

- Topnički napadi na Homs počinjali su svako jutro oko 6.30 sati. Radilo se u sustavnim napadima, bez cilja. Pucalo se po svemu. Nema struje, vode, stotine ljudi ondje samo čekaju da umru - rekao je. 

Conroy, koji je u Homsu radio za britanski Sunday Times, izjavio je da se osjeća iznenađujuće dobro s obzirom na okolnosti. 

- Imam velike rupe na nozi, a izvadili su mi i krhotinu granate od 7,6 centimetara iz leđa - rekao je fotograf iz bolesničke postelje.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • pavo45 04.03.2012.

    Al ovaj paparazzo mulja naširoko...

  • 04.03.2012.

    A di su vam nalazista nafte bila 90' -tih u Hrvatskoj kad su Amerikancili pospjesili zavrsetak rata i isprasili vam Srbe?Niste vi nista bolji od Americke velesile jer se i vi nasladujete zlu koje zelite da zadesi Ameriku.Ljudski rod je los bilo koje vjere bili ili boje.Nemojte mi samo rec da su Amerikanci krivi za ove sve nerede izmedu ovih zatucanih Arapa.Pricate nerealne gluposti.Ovo je jedan veliki problem sirokih razmjera i uzroka koji nema veze s Amerikom.

  • optimist2 04.03.2012.

    Ne zaboravimo da su Obami dali Nobela za mir,valjda zato ima inspiraciju da zajedno sa Židovima sravni Irance sa zemljom.Da može,Nobel bi ispljuskao svoje i oduzeo mu nagradu zauvijek.

Komentiraj...
Vidi sve komentare