To je to što me zanima!

Kiša, nevrijeme i olujno jugo pa onda ljeto i 'kuhanje' na 30°C!

Pravo proljetno vrijeme očekuje se ovog vikenda, a temperature bi mogle dosegnuti i do 28 °C. Čeka nas nagla promjena vremena
Vidi originalni članak

Opasno i potencijalno opasno vrijeme zbog grmljavinskog nevremena, obilne kiše i olujnog juga očekuje se u četvrtak, upozorili su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. Na snazi je meteoalarm u cijeloj Hrvatskoj zbog olujnog juga, a čija bi srednja brzina trebala iznositi oko 40 km/h. Viši stupanj upozorenja vrijedi za sjeverni Jadran, na Kvarneru i na zapadnoj obali Istre, gdje se očekuje vjetar i do 95 km/h. 

Ipak, pravo proljetno vrijeme očekuje se ovog vikenda, a temperature bi mogle dosegnuti i do 28 °C. Čeka nas nagla promjena vremena. Prognostičari najavljuju iznadprosječno topao Uskrs. Kiša bi mogla pasti u četvrtak, ponegdje i u petak, ali i potkraj samog Uskrsa. 

VREMENSKA PROGNOZA Grmljavinsko nevrijeme, obilna kiša i olujno jugo na Jadranu: Meteoalarm za cijelu Hrvatsku!

- Na kopnu od petka djelomice sunčano, u subotu u većini područja i sunčanije. Temperatura zraka zamjetno će porasti pa će uskrsni vikend obilježiti vrijednosti ponegdje i oko 25 °C, pri čemu će i dalje puhati jugozapadni i južni vjetar, najjače u petak. Malo je kiše moguće uglavnom u Gorskom kotaru u petak i nedjelju. I na Jadranu najoblačnijem sjevernom dijelu mjestimična kiša izgledna je u petak i nedjelju. Pritom će kraj Velikog tjedna obilježiti vjetrovito vrijeme s jugom te će biti toplije nego u četvrtak, uz više sunčanog vremena prema jugu - najavio je meteorolog Krunoslav Mikec za HRT. 

DHMZ je najavio visoke temperature, a u dijelovima Hrvatske u subotu bi mogle narasti i iznad 27 °C. Na kopnu će ići iznad 23 °C, dok će se na Jadranu kretati oko 20 °C.

SREDOZEMNA CIKLONA Dalmaciju 'progutao' saharski pijesak: 'Nije se moglo disati, pijesak se osjetio i u ustima!'

Kako prognozira Državni hidrometeorološki zavod, bit će iznadprosječno toplo te i dalje vjetrovito, osobito na Jadranu. Za vikend će prevladavati suho i sunčano vrijeme, a u ponedjeljak promjenljivo s mjestimičnom kišom, lokalno i grmljavinom. Puhat će slab i umjeren, u ponedjeljak i vrlo jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i vrlo jako, mjestimice i olujno jugo.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mars7 28.03.2024.

    puše jako jugo a pretoplo

  • hf47 28.03.2024.

    HOće na kraju bit +30, +28 ili plus 27?

  • braicsudar 28.03.2024.

    Uvijek ista prica s vremenom, dodes do kraja srpnja pa te usina pece na 30?C nakon sto si proljetos trpjeljuju juzinu i olujno jugo. Ma ludnica!

Komentiraj...
Vidi sve komentare