To je to što me zanima!

Evo što je Saucha nekad pričao o Mariću: 'Imamo novog Tima'

No prije manje od godinu dana, Saucha koji je tada bio član SDP-a imao je sasvim drugačije mišljenje o Mariću. Pomisao na raspisivanje novih izbora tada mu nije predstavljala problem
Vidi originalni članak

Bivši SDP-ov, a sada nezavisni saborski zastupnik Tomislav Saucha u četvrtak je glasovao protiv opoziva HDZ-ova ministra financija Zdravka Marića iako je ranije potpisao SDP-ov zahtjev za njegovo razrješenje.

Saucha je rekao da nije razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem, da na njega nitko nije vršio pritisak te da je donio svoju odluku koja mu je bila "najteža u životu". Ustvrdio je i da je u jučerašnjoj raspravi zaključio da Marić nije kriv te da se protiv ministra financija stvorila atmosfera javnog linča koja njemu nije simpatična.

No prije manje od godinu dana, Saucha koji je tada bio član SDP-a, imao je sasvim drugačije mišljenje o Mariću. Pomisao na raspisivanje novih izbora tada mu nije predstavljala problem.

"Sad je i službeno. Imamo novog Tima. Ponovno osoba bez trunke izbornog legitimiteta. Ponovno stručni premijer. Baš me zanima koliko će dugo ovaj novi eksperiment trajati. Hrvatska nije laboratorij, a Hrvati nisu pokusni miševi. Ljubav prema domovini bi trebala biti ispred ljubavi prema foteljama. Idemo skupiti 76 potpisa i idemo na izbore da se prekine ova agonija. Izbori odmah!", napisao je Tomislav Saucha na svom Facebook profilu 10. lipnja osvrćući se na odluku HDZ-a da Zdravko Marić bude njihov kandidat za premijera.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo Sauchu sumnjiči da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom nezakonito stekao 580 tisuća kuna. 

Na današnji novinarski upit čime su ga kupili Saucha je kazao da "to nije lijepo pitanje" te da ga od kaznenog postupka koji se protiv njega vodi više nitko ne može spasiti osim njegova odvjetničkog tima.

 

Idi na 24sata

Komentari 128

  • lotus_1 05.05.2017.

    A Saucha....tko će još željeti usluge odvjetnice Sauche???

  • MI-MA 05.05.2017.

    To kad je pričao bio je partijski čovjek i partija je stajala iza njegovih leđa. Međutim situacija se drastično promjenila i gospodin je izgubio partijsko povjerenje. Sad razmišlja o svojoj budućnosti i između ulice i Sabora izabrao je Sabor i plaću za naredne tri godine. Pametan potez a ovi uhljebi što ga prozivaju napravili bi isto da im se ovo dogodi. Svi se kriju iza partijskih knjižica.

  • IvicaStimac 04.05.2017.

    Najlakše kupiti čovjeka uhvaćenog sa prstima u pekmezu.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare